Cantina di Carpi e Sorbara Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann

Italien
Italien
Emilia-Romagna
 • Gambero Rosso
  2018
  2018
  3 glas
 • Gambero Rosso
  2015
  2015
  3 glas

Lys, let og uimodståelig Lambrusco med livlig rosékulør, saftig smag og dejlige noter af ribs og hindbær. Glem alt om, hvad du tror, du ved om Lambrusco!

Læs mere
 • Gambero Rosso
  2018
  2018
  3 glas
 • Gambero Rosso
  2015
  2015
  3 glas

Lys, let og uimodståelig Lambrusco med livlig rosékulør, saftig smag og dejlige noter af ribs og hindbær. Glem alt om, hvad du tror, du ved om Lambrusco!

Læs mere
  Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Stærk krydret mad
  Sushi
  Tapas
  Velkomst
  Smagsnoter
  Rose

  Rose

  Skovbær

  Skovbær

  Solbær

  Solbær

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Lambrusco Grasparossa

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Glem alt om 1980’ernes Lambrusco rosé. Med Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann får du den helt ægte vare med andengæring. Vinen er en hyldest til Gino Friedmann, der i begyndelsen af det tyvende århundrede revolutionerede dyrkningsmetoderne i Emilia-Romagna. Der findes mere end 60 forskellige Lambrusco-kloner. Denne rosé er udelukkende fremstillet på Lambrusco di Sorbara-druer, der dyrkes i sandholdige jorder nær byen af samme navn nær Bomporto i Modena provinsen. Lambrusco di Sorbara er den lyseste og letteste blandt Lambrusco-klonerne, og giver påmindelser om ribs og hindbær.

  De høstede druer cryo macererer og gærer efterfølgende i temperaturregulerede tanke med særlige udvalgte gærtyper, der skal fremme den færdige vins frugtudtryk. Efter den alkoholiske gæring igangsættes andengæringen i et lukket tanksystem, inden den endelige aftapning på flaske.

  Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann har en fin, transparent roséfarve med en fin og vedvarende mousse. Duften byder på noter af hvide ferskner og blomster. Smagen er livlig og saftig, med en fin og præcis syre og en læskende eftersmag med ribs- og hindbær-noter. En raffineret Lambrusco med mange anvendelsesmuligheder.

  Læs hele beskrivelsen
  H-DSC_4875_Edit.jpg
  Produceret af Cantina di Carpi e Sorbara
  Lambrusco har siden 1980'erne haft et lidt blakket ry, men i dag er kvaliteten i top og efterspørgslen stor. For Lambrusco-producenterne er i den grad kommet efter kvaliteten, med den primære vægt på mousserende røde vine. En af disse er Cantine di Carpi e Sorbara, der opstod i 2012 ved sammenlægningen af to historiske producenter; Carpi og Sorbara.
  Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra emilia-romagna området i Italien
  Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt