Cantina di Carpi e Sorbara Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann

Italien
Italien
Emilia-Romagna
  • Gambero Rosso
    2018
    2018
    3 glas
  • Gambero Rosso
    2015
    2015
    3 glas

Lys, let og uimodståelig Lambrusco med livlig rosékulør, saftig smag og dejlige noter af ribs og hindbær. Glem alt om, hvad du tror, du ved om Lambrusco!

Læs mere
  • Gambero Rosso
    2018
    2018
    3 glas
  • Gambero Rosso
    2015
    2015
    3 glas

Lys, let og uimodståelig Lambrusco med livlig rosékulør, saftig smag og dejlige noter af ribs og hindbær. Glem alt om, hvad du tror, du ved om Lambrusco!

Læs mere
    Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino  Friedmann
    99
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Italiensk mad
    Stærk krydret mad
    Sushi
    Tapas
    Velkomst
    Druer

    100%

    Lambrusco Grasparossa

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Glem alt om 1980’ernes Lambrusco rosé. Med Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann får du den helt ægte vare med andengæring. Vinen er en hyldest til Gino Friedmann, der i begyndelsen af det tyvende århundrede revolutionerede dyrkningsmetoderne i Emilia-Romagna. Der findes mere end 60 forskellige Lambrusco-kloner. Denne rosé er udelukkende fremstillet på Lambrusco di Sorbara-druer, der dyrkes i sandholdige jorder nær byen af samme navn nær Bomporto i Modena provinsen. Lambrusco di Sorbara er den lyseste og letteste blandt Lambrusco-klonerne, og giver påmindelser om ribs og hindbær.

    De høstede druer cryo macererer og gærer efterfølgende i temperaturregulerede tanke med særlige udvalgte gærtyper, der skal fremme den færdige vins frugtudtryk. Efter den alkoholiske gæring igangsættes andengæringen i et lukket tanksystem, inden den endelige aftapning på flaske.

    Lambrusco di Sorbara Rosé - Ommaggio a Gino Friedmann har en fin, transparent roséfarve med en fin og vedvarende mousse. Duften byder på noter af hvide ferskner og blomster. Smagen er livlig og saftig, med en fin og præcis syre og en læskende eftersmag med ribs- og hindbær-noter. En raffineret Lambrusco med mange anvendelsesmuligheder.

    Læs hele beskrivelsen
    H-DSC_4875_Edit.jpg
    Produceret af Cantina di Carpi e Sorbara
    Lambrusco har siden 1980'erne haft et lidt blakket ry, men i dag er kvaliteten i top og efterspørgslen stor. For Lambrusco-producenterne er i den grad kommet efter kvaliteten, med den primære vægt på mousserende røde vine. En af disse er Cantine di Carpi e Sorbara, der opstod i 2012 ved sammenlægningen af to historiske producenter; Carpi og Sorbara.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt