Nik Weis Sekt, Cuvée Clara Brut - Métode Traditionelle

Tyskland
Tyskland
Mosel

Imponerende frisk Sekt med elegante og raffinerede bobler og en dejlig længde. Vinen er skabt af en af Mosels helt store stjerner Nik Weis.

Læs mere

Imponerende frisk Sekt med elegante og raffinerede bobler og en dejlig længde. Vinen er skabt af en af Mosels helt store stjerner Nik Weis.

Læs mere
  Sekt, Cuvée Clara Brut - Métode Traditionelle
  289
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mad med citrus
  Nordisk køkken
  Østers
  Sushi
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Druer
  Chardonnay
  Pinot Noir
  Riesling

  Beskrivelse

  Nik Weis oplevede igennem en årrække en stigende efterspørgsel på mousserende kvalitetsvin fra Tyskland, og i 2018 kunne han ikke længe modstå fristelsen og lancerede sin helt egen sekt. Vinen er opkaldt efter hans datter Clara. Den er efterstilet på Champagnedruerne Chardonnay og Pinot Noir, tilsat et Mosel-tvist i form af Riesling, der blot synes at løfte vinens forfriskende væsen.

  De respektive druer gærer ved hjælp af naturgær, og lagrer efterfølgende i 1.000 liter egefade, de traditionelle Fuder, og andengærer i flasken som Champagne. Efter 20 måneder degorgeres vinen, og forlader Nik Weis’ kælder med et restsukkerindhold på 8 g, svarende til Champagnekategorien Brut.
         
  I glasset fremstår vinen gylden og fin, og i duften synes de fornemste dyder fra Riesling-druen at vise sig fra sin mest indsmigrende side. I smagen er boblerne raffinerede og fint integreret i selve vinen, der er domineret af mundvandsfremkaldende Mosel-frugt. Noter af grønne æbler og pærer, munder ud i en lang, forfriskende finish. Hvem siger, at det kun er Champagne der kan fremstille stor mousserende vin.  

  Læs hele beskrivelsen
  H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
  Produceret af Weingut Nik Weis
  Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
  Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra mosel området i Tyskland
  Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt