Nik Weis Sekt, Cuvée Clara Brut - Métode Traditionelle

Tyskland
Tyskland
Mosel

Imponerende frisk Sekt med elegante og raffinerede bobler og en dejlig længde. Vinen er skabt af en af Mosels helt store stjerner Nik Weis.

Læs mere

Imponerende frisk Sekt med elegante og raffinerede bobler og en dejlig længde. Vinen er skabt af en af Mosels helt store stjerner Nik Weis.

Læs mere
    Sekt, Cuvée Clara Brut - Métode Traditionelle
    289
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mad med citrus
    Nordisk køkken
    Østers
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Lime

    Lime

    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Druer
    Chardonnay
    Pinot Noir
    Riesling

    Beskrivelse

    Nik Weis oplevede igennem en årrække en stigende efterspørgsel på mousserende kvalitetsvin fra Tyskland, og i 2018 kunne han ikke længe modstå fristelsen og lancerede sin helt egen sekt. Vinen er opkaldt efter hans datter Clara. Den er efterstilet på Champagnedruerne Chardonnay og Pinot Noir, tilsat et Mosel-tvist i form af Riesling, der blot synes at løfte vinens forfriskende væsen.

    De respektive druer gærer ved hjælp af naturgær, og lagrer efterfølgende i 1.000 liter egefade, de traditionelle Fuder, og andengærer i flasken som Champagne. Efter 20 måneder degorgeres vinen, og forlader Nik Weis’ kælder med et restsukkerindhold på 8 g, svarende til Champagnekategorien Brut.
           
    I glasset fremstår vinen gylden og fin, og i duften synes de fornemste dyder fra Riesling-druen at vise sig fra sin mest indsmigrende side. I smagen er boblerne raffinerede og fint integreret i selve vinen, der er domineret af mundvandsfremkaldende Mosel-frugt. Noter af grønne æbler og pærer, munder ud i en lang, forfriskende finish. Hvem siger, at det kun er Champagne der kan fremstille stor mousserende vin.  

    Læs hele beskrivelsen
    H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
    Produceret af Weingut Nik Weis
    Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
    Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
    Fra mosel området i Tyskland
    Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt