Umberto Cesari Pignoletto - Spumante - Moma
Sprudlende Spumante fra Umberto Cesari med dufte af pære, citron og jasmin og en sprød, opfriskende smag. Vinen er et klokkeklart bevis på at kvalitets bobler sagtens kan laves i Emilia Romagna.
Læs mereSprudlende Spumante fra Umberto Cesari med dufte af pære, citron og jasmin og en sprød, opfriskende smag. Vinen er et klokkeklart bevis på at kvalitets bobler sagtens kan laves i Emilia Romagna.
Læs mereBeskrivelse
Det gyldne glas
Da Umberto Cesari ønsker at promovere og støtte unge kunstnere, afholder vinhuset derfor en stor kunstkonkurrence hver fjerde år. I den tredje udgave af Umberto Cesari Art Contest blev der i 2019 indsendt flere end 300 kunstværker. Her gik sejren til ”Det Gyldne Glas”, som ny pryder etiketten til Moma Sparkling. Ideen bag designet er ønsket om et minimalistisk og moderne design, inspireret af buddhistisk mandala-teknik. Designet er en reference til det øjeblik, hvor vinen hældes i glasset.
Pignoletto?
Druesorter findes der utrolig mange af i Italien. Med over 2.000 sorter, hvoraf cirka 400 bruges aktivt i vinproduktionen, er Italien en af de mest spændende vinlande i verden. Pignoletto er en af de mindre kendte druesorter, der har hjemstavn i Emilia-Romagna regionen. Pignoletto-druen bliver brugt til Umberto Cesaris Spumante, Moma. Druen bruges primært til mousserende vin, men er langt mindre udbredt end Glera-druen, som bruges i produktionen til Prosecco.
Martinotti metoden
Denne produktionsmetode indebærer, at hele drueklaser presses ganske let, og gæringen sættes i gang ved ca. 15⁰C. Efter første gæring, gennemgår vinen en anden-gæring i lukkede ståltanke (autoklave) over cirka 30 dage. Dette gør at både aromaer, smag og ikke mindst kulsyren i vinen bevares intakt. Vinen ligger yderligere 120 dage på bærmen, inden den tappes under tryk direkte på flaske. Martinotti metoden skaber vine, der er frugtdreven, sprøde med en behagelig frisk mousse. Golden Delicious
Ligesom det gyldne glas, der pryder etiketten, så er der også i smagen masser af modne, lækre æblenoter af sorten ”Golden Delicious” i både duft og smag. Samtidig finder du betagende noter af vilde blomster, jasmin og citrusnoter. Servér gerne afkølet til alskens antipasti, lyst kød, vegetarretter, mager fisk, gazpacho, frisk mozzarella salat eller som aperitif/velkomstglas.