Weingut Riffel Pet Nat - Trocken 2022

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen
 • Fallstaff
  2017
  2017
  89 Point

Fin, ufiltreret mousserende vin efter biodynamiske foreskrifter, med pære- og urteagtige påmindelser og en lang, tør finish ledsaget af små fine bobler.

Læs mere
 • Fallstaff
  2017
  2017
  89 Point

Fin, ufiltreret mousserende vin efter biodynamiske foreskrifter, med pære- og urteagtige påmindelser og en lang, tør finish ledsaget af små fine bobler.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Pet Nat - Trocken 2022
305
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Østers
Skaldyr
Smagsnoter
Citron

Citron

Lime

Lime

Grapefrugt

Grapefrugt

Solbær

Solbær

Druer
Scheurebe

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Pétillant Naturel er en kategori af mousserende vin, der har trængt sig på i de senere år. Modsat Champagnemetoden, hvor der tilsættes ekstra gær og sukker for at opnå en andengæring, opstår boblerne i en Pet Nat ved, at der stadig er levende gær i vinen, når den bliver tappet på flaske. Den skønhed fra Weingut Riffel er udelukkende fremstillet på Scheurebe-druen, en krydsning mellem Riesling og den lokale Bukettraube, dyrket på Binger Rochusberg. Druerne er ikke høstet i hele klaser, men drue for drue afskåret fra stilken. Druerne hældes i temperaturregulerede gæringstanke, hvor egenvægten presser saft ud og gæringen begynder. Kort inden afslutningen af gæringen bliver druerne nænsomt presset i en maskinpresse, og den stadig fermenterende vin hældt på flaske. En fin, ufiltreret perlende vin, med pære- og urteagtige påmindelser og en lang, tør finish ledsaget af små fine bobler. En befriende anderledes oplevelse med samme anvendelsesmuligheder som øvrige medlemmer af den mousserende familie. Det er innovativt håndværk fra ende til anden. Desuden er alt mark- til kælderarbejde foregået efter biodynamiske forskrifter.

Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt