Fiegl Ribolla Gialla - Orange 2022

Italien
Italien
Friuli

Betagende orangevin fra Friuli. Vinen har et eksotisk præg med noter af fersken, abrikoser og urter.

Læs mere

Betagende orangevin fra Friuli. Vinen har et eksotisk præg med noter af fersken, abrikoser og urter.

Læs mere
  Ribolla Gialla - Orange 2022
  249
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Urter

  Urter

  Fersken

  Fersken

  Abrikos

  Abrikos

  Havsalt

  Havsalt

  Citron

  Citron

  Druer
  Ribolla Gialla

  Beskrivelse

  En orange skat

  Som druesort er Ribolla Gialla yderst velegnet til fremstilling af orangevine. Faktisk har Friuli-Venezia Giulia altid været bannerfører inden for orangevin, og regionen er fortsat et af de mest anerkendte steder for denne stil af vinproduktion. Den spændende smagsprofil og den forfriskende tilgang til stilen har gjort orangevin fra Friuli til en international favorit blandt vinelskere og madentusiaster, der søger noget anderledes og unikt.

  Fra drue til glas

  Efter høsten får druemosten lov til at macererer og lagrer med Ribolla Giallas tykke drueskind, og dette bidrager vinen med både tannin og struktur.  Druerne høstes i slutningen af september, og mosten macererer med skindkontakt i en måned. Vinen lagrer herefter i store egefade i cirka 12 måneder inden aftapning på flaske.

  Eksemplarisk orangevin

  Fiegls Ribolla Gialla Orange er en vin med et lettere eksotisk præg i både duft og smag. Farven har en klar og smuk gylden-orange glød. I duften bliver man budt velkommen af urte- og blomsternoter med påmindelser om tørrede gule stenfrugter som ferskner og abrikoser. Disse noter går igen i smagen, der med diskret tilstedeværelse af tanniner giver både struktur og længde til vinen. En yderst værdig repræsentant for kategorien, der passer til et bredt spekter af retter fra fiske- og skaldyrsretter til det asiatiske køkken.

   

  Læs hele beskrivelsen
  DSC05719.jpg
  Produceret af Fiegl
  Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra friuli området i Italien
  Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt