Urter
Fersken
Abrikos
Havsalt
Citron
Beskrivelse
En orange skat
Som druesort er Ribolla Gialla yderst velegnet til fremstilling af orangevine. Faktisk har Friuli-Venezia Giulia altid været bannerfører inden for orangevin, og regionen er fortsat et af de mest anerkendte steder for denne stil af vinproduktion. Den spændende smagsprofil og den forfriskende tilgang til stilen har gjort orangevin fra Friuli til en international favorit blandt vinelskere og madentusiaster, der søger noget anderledes og unikt.
Fra drue til glas
Efter høsten får druemosten lov til at macererer og lagrer med Ribolla Giallas tykke drueskind, og dette bidrager vinen med både tannin og struktur. Druerne høstes i slutningen af september, og mosten macererer med skindkontakt i en måned. Vinen lagrer herefter i store egefade i cirka 12 måneder inden aftapning på flaske.
Eksemplarisk orangevin
Fiegls Ribolla Gialla Orange er en vin med et lettere eksotisk præg i både duft og smag. Farven har en klar og smuk gylden-orange glød. I duften bliver man budt velkommen af urte- og blomsternoter med påmindelser om tørrede gule stenfrugter som ferskner og abrikoser. Disse noter går igen i smagen, der med diskret tilstedeværelse af tanniner giver både struktur og længde til vinen. En yderst værdig repræsentant for kategorien, der passer til et bredt spekter af retter fra fiske- og skaldyrsretter til det asiatiske køkken.