Les Equilibristes Seres - Orangevin 2022

Frankrig
Frankrig
Languedoc

Aromatisk, saftig og forfriskende orangevin med eksemplarisk struktur og fine noter af urter, jasmin, ferskner og abrikoser. En elegant og legende vin til at nyde under solen.

Læs mere

Aromatisk, saftig og forfriskende orangevin med eksemplarisk struktur og fine noter af urter, jasmin, ferskner og abrikoser. En elegant og legende vin til at nyde under solen.

Læs mere
  • Ecological
Seres - Orangevin 2022
249
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Indisk mad
Stærk krydret mad
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Jasmin

Jasmin

Abrikos

Abrikos

Fersken

Fersken

Grapefrugt

Grapefrugt

Druer
Terret

Beskrivelse

Orangevine har støt men sikkert presset sig ind som den fjerde vinfarve på skalaen, og med Seres fra Les Equilibristes får du storbylikøren i en ligefrem og legende variant. Les Equilibristes kalder selv vinen for en ”skin contact wine” og det er da også akkurat, hvad en orangevin er. En vin lavet på grønne hvidvinsdruer gæret med skindet på for en fyldigere smag, gyldenorange tone og en struktur, man ellers kun finder i rødvin. Seres er skabt af Pierre og Étienne fra Château de Caraguilhes, der ligger i byen Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse mellem Narbonne og Perpignan. De to winemakere har med Seres leget med metoden – uden tvivl for at få den bedste smag frem. Vinen er nemlig skabt på druen Terret Gris med skaller fra Grenache Blanc, Grenache Gris, Vermentino, Rousanne og Viognier. Druerne er dyrket efter økologiske principper på en kalk- og lerholdig jordbund med runde småsten i Corbières Boutenac. Efter en måned i selskab med det tilsatte druekvas og vildgær tilføres de resterende 5% af vinen fra en fem år gammel solera. Resultatet er en knap så oxidativ men yderst aromatisk, saftig og forfriskende orangevin med eksemplarisk struktur og fine noter af urter, jasmin, ferskner og abrikoser. En elegant og dejlig vin under solen skænket i store glas eller i selskab med krydrede retter fra det asiatiske eller indiske køkken.
Læs hele beskrivelsen
H - Pierre Picpoul 2019_Edit.jpg
Produceret af Les Equilibristes
Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.
Fra <a href="/sog/?q=Languedoc">languedoc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra languedoc området i Frankrig
Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt