Fascino Prosecco Fascino
Italien
Veneto
Treviso
Økologisk Prosecco med en ren duft typiske Prosecco-noter af akacieblomst. Smagen fyldig og frugtagtig med nuancer af grønne æbler og marcipan.
Læs mereØkologisk Prosecco med en ren duft typiske Prosecco-noter af akacieblomst. Smagen fyldig og frugtagtig med nuancer af grønne æbler og marcipan.
Læs mere
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Smagsnoter
Grønt æble
Akacie
Fersken
Tørrede urter
Brioche brød
Pære
Druer
Glera
Beskrivelse
Prosecco, som direkte oversat betyder næsten tør, laves på Glera-druen, en drue som tidligere blev kaldt Prosecco, hvilket betød at ”Prosecco” blev produceret overalt i Italien i meget svingende kvaliteter. Derfor blev reglerne, i 2013, strammet op, således at det kun er Prosecco fremstillet i Veneto-regionen og hvor min. 85 % af druerne er Glera, der må bære navnet Prosecco. Fascicno Prosecco er fremstillet 100 % af økologiske Glera-druer fra i Treviso i Veneto-regionen. Druerne gæres helt normalt ved lave temperaturer, hvorefter de fyldes på en tryktank. Denne metode kaldes også charmat-metoden. Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne bevares. Fascino er frizzante – det vil sige at boblerne er små og fine, som gør vinen dejlig livlig. Fascino har en strågul farve og duften er ren og har typiske Prosecco-noter af akacieblomst. Smagen fyldig og frugtagtig med nuancer af grønne æbler og marcipan. Fascino har mange anvendelsesmuligheder, som aperitif eller som ledsager til pasta med grøntsager eller til fisk og skaldyr.
Læs hele beskrivelsen