Tommasi Prosecco - Filodora
Italien
Veneto
Pragtfuld Prosecco fra topproducenten Tommasi. Disse livlige italienske bobler dufter af akacieblomst og har pikant eftersmag af mandel. Oplagt til fester og spisende gæster.
Læs merePragtfuld Prosecco fra topproducenten Tommasi. Disse livlige italienske bobler dufter af akacieblomst og har pikant eftersmag af mandel. Oplagt til fester og spisende gæster.
Læs mere
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Skaldyr
Sushi
Velkomst
Smagsnoter

Grønt æble

Akacie

Fersken

Tørrede urter

Brioche brød

Pære
Druer
Glera
Beskrivelse
Et pragtfuldt resultat af særligt udvalgte, små gyldne druer fra et lille gods, der udtrykker Prosecco-områdets helt unikke karakter. Mousserende italiensk vin som er lavet på ståltank efter ”Charmat-metoden” for at opnå et friskt udtryk og give boblerne lang levetid i glasset, når først vinen er skænket. Som med al Prosecco er det udelukkende den lokale drue Glera der anvendes. Farven er let strågul og vinene fremstår meget elegant med festligt hvidt skum og livlige små bobler. Duften er ren og har typiske Prosecco-noter af akacieblomst. En let drikkelig, nem at nyde, nem at holde af-skumvin, tør og med den for Prosecco typiske eftersmag af mandel. Meget anvendelig både som aperitif madledsager og til festligheder.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Tommasi
Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.

Prosecco er fra 2010 ikke længere navnet på en drue – men et geografisk område, Valdobbiadene. Området har samtidig fået DOCG status. Derudover er Prosecco en italiensk mousserende hvidvin, generelt en tør eller ekstra tør vin. Den er normalt lavet af Glera-druen, den drue, som tidligere blev kaldt "Prosecco". Selvom navnet er afledt af den italienske landsby Prosecco nær Trieste, hvor druen kan have sin oprindelse, produceres DOC Prosecco i regionerne Veneto og Friuli.