Abril Spätburgunder - Frucht 2022

Tyskland
Tyskland
Baden
 • Spritnyt
  2018
  2018
  5/6 glas
 • Gastromand
  2017
  2017

Klassisk Spätburgunder med druens forfinede karaktertræk. Fine noter af kirsebær, blommer, et snert af viol og friske påmindelser om grønne urter i bouqueten og delikat smag.

Læs mere
 • Spritnyt
  2018
  2018
  5/6 glas
 • Gastromand
  2017
  2017

Klassisk Spätburgunder med druens forfinede karaktertræk. Fine noter af kirsebær, blommer, et snert af viol og friske påmindelser om grønne urter i bouqueten og delikat smag.

Læs mere
 • Ecological
Spätburgunder - Frucht 2022
195
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Spätburgunder
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Spätburgunder eller Pinot Noir er ubetinget druesorternes diva. Feteret, svær at omgås og ofte med en krukket adfærd. Også i Kaiserstuhl i Baden skal den håndteres varsomt, for dermed at kunne fremvise sine bedste sider, men Spätburgunder synes at trives glimrende blandt forvitrede vulkanske sten og löss-holdig jord. Det unge, dynamiske team høster druerne manuelt, og efter fire dages maseration, gærer vinen i temperaturregulerede ståltanke. Efter en lagring i cirka seks måneder, aftappes vinen efter en nænsom filtrering.

Den økologisk dyrkede og certificerede Spätburgunder Frucht fra Abril har en flot granatrød farve med violette reflekser. I bouqueten byder den på fine noter af kirsebær og blommer, men også friske påmindelser om fyrretræ og grønne urter. Smagen er delikat – klassisk, med Spätburgunders sarte og forfinede karaktertræk. Frugtsødmen og de mørke krydderier holdes flot i ave af de delikate tanniner. Start serveringen af denne vine til den kølige side.

En nydelig, rank, tør og let vin med fint afsluttende syre og lette finkornede tanniner.

Læs hele beskrivelsen
H - Abril - wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Weingut Abril
Weingut Abril holder til nær Kaiserstuhl, nogenlunde på breddegrad med Colmar i Alsace. Vingården, der er en modernistisk arkitektonisk perle, er økologisk drevet og certificeret, og drives af en ung, dynamisk treenighed bestående af Eva-Maria Topper, Sebastian Faber og Daniel Hank. Vinene fra Weingut Abril har været økologisk certificerede under Ecovins retningslinjer siden 2009. De 20 hektar vinmarker inddeles i tre kategorier. Frucht (frugt) er de ungdommelige, frugtdrevne vine til umiddelbar nydelse og glæde. Stein (sten) er de terroir-funderede vine fra nogle af Abrils bedste parceller. Sidst, men ikke mindst, er der Zeit (tid), der er Abrils kvalitetsmæssige top-vine, hvor fadintegrationen, lagringen og det fremtidige potentiale spiller en væsentlig rolle. Weingut Abrils omdømme og berømmelse er stødt men sikkert ved, at række ud over Tysklands grænser, anført af vingårdens friske, frugtige Spätburgundere, fremstillet med mesterlig tysk præcision og sans for detaljen.
Fra <a href="/sog/?q=Baden">baden</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra baden området i Tyskland
Baden er den sydligste af Tysklands 13 vinregioner, og strækker sig vertikalt 400 km ned langs Frankrigs østlige grænse mod Schweiz. Baden har i takt med de seneste 25 års klimaændringer, der har hævet gennemsnitstemperaturerne, udviklet sig til Tysklands pendant til Bourgogne – primært via deres herlige vine fremstillet på Pinot Noir/Spätburgunder-druen. Den passende sammenligning skyldes ikke blot de ændrede klimabetingelser, men også det faktum, at mange af de beplantede vinstokke er indkøbt på burgundiske planteskoler, hvilket blot understreger slægtskabet yderligere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt