Abril Spätburgunder Magmatit - Stein 2022

Tyskland
Tyskland
Baden
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  92 point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  2017
  18,5 point

Førsteklasses Pinot Noir! Intens bouquet med finesse og kompleksitet, med sort peber, timian og strejf af kirsebær. Dejlig smag med mineralske noter og silkeagtige tanniner.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  92 point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  2017
  18,5 point

Førsteklasses Pinot Noir! Intens bouquet med finesse og kompleksitet, med sort peber, timian og strejf af kirsebær. Dejlig smag med mineralske noter og silkeagtige tanniner.

Læs mere
 • Ecological
Spätburgunder Magmatit - Stein 2022
295
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Nordisk køkken
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Spätburgunder
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Magma er det glohede smeltede eller delvist smeltede klippemateriale, der ligger under jordoverfladen. Det ser dagens lys i forbindelse med vulkanudbrud og manifesterer sig her som lava. Med tiden forvitrer lavaen og bliver til frugtbar landbrugsjord, som her på Abrils marker, hvor jordbunden endvidere består af ler. Ideelle dyrkningsbetingelser for førsteklasses Pinot Noir-druer, præget af krydderi og mineralitet. Druerne til Abrils Spätburgunder Magmatit er håndhøstede med en streng selektering. Druerne macererer i ca. ti dage, inden gæringen går i gang i rustfri ståltanke og i 5.000 liter store egefade. Herefter lagrer vinen yderligere i 1-2 år i egefade, inden sammenstikning og aftapning. Spätburgunder Magmatit - Stein har en intens granatrød farve med violette reflekser. Bouqueten er intens med finesse og kompleksitet, præget af sort peber, timian, tobak, bacon, men også hints af kirsebær, grapefrugt og svesker. Disse elementer videreføres i smagen der er ganske intens, med mineralske påmindelser, holdt smukt på banen af modne og silkeagtige tanniner. Start nydelsen til den kølige side, og skænk vinen i store Bourgogneglas.
Læs hele beskrivelsen
H - Abril - wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Weingut Abril
Weingut Abril holder til nær Kaiserstuhl, nogenlunde på breddegrad med Colmar i Alsace. Vingården, der er en modernistisk arkitektonisk perle, er økologisk drevet og certificeret, og drives af en ung, dynamisk treenighed bestående af Eva-Maria Topper, Sebastian Faber og Daniel Hank. Vinene fra Weingut Abril har været økologisk certificerede under Ecovins retningslinjer siden 2009. De 20 hektar vinmarker inddeles i tre kategorier. Frucht (frugt) er de ungdommelige, frugtdrevne vine til umiddelbar nydelse og glæde. Stein (sten) er de terroir-funderede vine fra nogle af Abrils bedste parceller. Sidst, men ikke mindst, er der Zeit (tid), der er Abrils kvalitetsmæssige top-vine, hvor fadintegrationen, lagringen og det fremtidige potentiale spiller en væsentlig rolle. Weingut Abrils omdømme og berømmelse er stødt men sikkert ved, at række ud over Tysklands grænser, anført af vingårdens friske, frugtige Spätburgundere, fremstillet med mesterlig tysk præcision og sans for detaljen.
Fra <a href="/sog/?q=Baden">baden</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra baden området i Tyskland
Baden er den sydligste af Tysklands 13 vinregioner, og strækker sig vertikalt 400 km ned langs Frankrigs østlige grænse mod Schweiz. Baden har i takt med de seneste 25 års klimaændringer, der har hævet gennemsnitstemperaturerne, udviklet sig til Tysklands pendant til Bourgogne – primært via deres herlige vine fremstillet på Pinot Noir/Spätburgunder-druen. Den passende sammenligning skyldes ikke blot de ændrede klimabetingelser, men også det faktum, at mange af de beplantede vinstokke er indkøbt på burgundiske planteskoler, hvilket blot understreger slægtskabet yderligere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt