Au Bon Climat Pinot Noir - Sanford & Benedict Vineyard 2019
USA
Californien
Santa Barbara County
Silkeblød, generøs og overdådig Pinot Noir med finkornede tanniner og pakket med nuancer af tørrede blomster, tranebær, hindbær, lakrids og muldjord.
Læs mereSilkeblød, generøs og overdådig Pinot Noir med finkornede tanniner og pakket med nuancer af tørrede blomster, tranebær, hindbær, lakrids og muldjord.
Læs mere
595
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Den første top vinmark der blev plantet med fokus på terroir og kvalitet i Santa Barbara County tilbage i 1971 af Richard Sanford og Michael Benedict. Au Bon Climat har som den eneste producent arbejdet med druer fra denne legendariske vinmark uafbrudt siden midten af 80’erne og siden midten af 90’erne har man udelukkende fået druer fra de ældste stokke i den del af marken, der er tættest på det kølige Stillehav. Druerne plukkes tidligt om morgen ved den laveste temperatur. Efter gæring med ca. 50 % ’whole cluster’. Herefter lagres vinen 22 måneder i nye franske egetræsfade fra François Frères, Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Sanford & Benedict Pinot Noir har en fuldstændig generøs og overdådig aroma, pakket med nuancer af bl.a. tørrede blomster, tranebær, hindbær, lakrids og muldjord. Smagen er silkeblød i stil med en Chambolle-Musigny, med de mest finkornede tanniner man kan forstille sig. Utrolig kompleks og dyb eftersmag, selv i vinens ungdom. Fornemt match til f.eks. grillet eller stegt lam, svinekød, fjerkræ generelt, svampe eller serveret let afkølet til serveringer med stegt fisk. Bør serveres ved 13-14 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Au Bon Climat
Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.