Tenute Mannino Placo 2020

Italien
Italien
Sicilien
Etna
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Placo fra Mannino er klassisk rød Etna og et fremragende bevis på hvorfor Nerello Mascalese anses som sydens Nebbiolo!

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Placo fra Mannino er klassisk rød Etna og et fremragende bevis på hvorfor Nerello Mascalese anses som sydens Nebbiolo!

Læs mere
  Placo 2020
  259
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Lam
  Ost
  Tapas
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Appelsinblomst

  Appelsinblomst

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Knuste sten

  Knuste sten

  Blomster

  Blomster

  Kanel

  Kanel

  Jordbær

  Jordbær

  Druer
  Nerello Mascalese
  Nerello Cappuccio

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til Placo kommer fra tre parceller på den nordlige skråning af Etna i distriktet Bragaseggi i Castilione di Sicilia. I over 600 meter over havets overflade står de op mod 120 år gamle vinstokke i et lag af sand over gammelt lava. Denne høje beliggenhed giver kølige nætter, som er med til at give vinene deres unikke syre og friskhed. Vinen er et naturligt blend af de gamle vinstokke, men består hovedsageligt af Nerello Mascalese og en smule Nerello Cappuccio. Efter høsten, oftest i slutningen af oktober, presses druerne forsigtigt, inden de gærer på det naturlige gær køligt I ståltanke. Efterfølgende lagres vinen i ca. 24 måneder i en blanding af 500 og 1500 liters fade inden vinen blandes, kommer på flaske og frigives.

  Allerede i duften fornemmer man det kølige terroir og ikke mindst Nerello Mascaleses evne til at udtrykke det mineralske terroir på Etna. Fin og lys i frugten, hvor duften er pakket med granatæble, blommer, søde krydderier, appelsinskal, sort te og lakridspulver. På tungen fornemmer man virkelig hvorfor Nerello Mascalese fra de bedste producenter sammenlignes med Nebbiolo fra de bedste vinhuse i Piemonte. Helt fin og delikat rød frugt, præget af finkornede tanniner, der giver eftersmagen den magiske kombination af lys rød frugt og tørstof, som vi kender det fra Piemonte.

  Fornemt og klassisk match til bredt udvalg af grillet, stegt og braiseret kød, gerne nogle af de lidt mere fedtrige udskæringer, som tanninerne kan arbejde med. Vinen kan i sin ungdom med fordele hældes på en karaffel en god time før servering ved 15-16 grader.Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet over de næste 10-15 år i kælderen.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  320A8109.jpg
  Produceret af Tenute Mannino
  Mannino familien har igennem generationer holdt til på det historiske ejendom Tenuta del Gelso, hvor man i over 100 år har dyrket oliven, tomater, appelsiner, og ikke mindst vin på nogle af Etnas fineste skråninger, der danner grundlag for vinene fra Tenute Mannino.
  Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra sicilien området i Italien
  Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt