Tenute Mannino Placo 2020

Italien
Italien
Sicilien
Etna
  • James Suckling
    2020
    2020
    93 Point

Placo fra Mannino er klassisk rød Etna og et fremragende bevis på hvorfor Nerello Mascalese anses som sydens Nebbiolo!

Læs mere
  • James Suckling
    2020
    2020
    93 Point

Placo fra Mannino er klassisk rød Etna og et fremragende bevis på hvorfor Nerello Mascalese anses som sydens Nebbiolo!

Læs mere
    Placo 2020
    259
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Italiensk mad
    Lam
    Ost
    Tapas
    Velkomst
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Appelsinblomst

    Appelsinblomst

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Knuste sten

    Knuste sten

    Blomster

    Blomster

    Kanel

    Kanel

    Jordbær

    Jordbær

    Druer
    Nerello Mascalese
    Nerello Cappuccio

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Druerne til Placo kommer fra tre parceller på den nordlige skråning af Etna i distriktet Bragaseggi i Castilione di Sicilia. I over 600 meter over havets overflade står de op mod 120 år gamle vinstokke i et lag af sand over gammelt lava. Denne høje beliggenhed giver kølige nætter, som er med til at give vinene deres unikke syre og friskhed. Vinen er et naturligt blend af de gamle vinstokke, men består hovedsageligt af Nerello Mascalese og en smule Nerello Cappuccio. Efter høsten, oftest i slutningen af oktober, presses druerne forsigtigt, inden de gærer på det naturlige gær køligt I ståltanke. Efterfølgende lagres vinen i ca. 24 måneder i en blanding af 500 og 1500 liters fade inden vinen blandes, kommer på flaske og frigives.

    Allerede i duften fornemmer man det kølige terroir og ikke mindst Nerello Mascaleses evne til at udtrykke det mineralske terroir på Etna. Fin og lys i frugten, hvor duften er pakket med granatæble, blommer, søde krydderier, appelsinskal, sort te og lakridspulver. På tungen fornemmer man virkelig hvorfor Nerello Mascalese fra de bedste producenter sammenlignes med Nebbiolo fra de bedste vinhuse i Piemonte. Helt fin og delikat rød frugt, præget af finkornede tanniner, der giver eftersmagen den magiske kombination af lys rød frugt og tørstof, som vi kender det fra Piemonte.

    Fornemt og klassisk match til bredt udvalg af grillet, stegt og braiseret kød, gerne nogle af de lidt mere fedtrige udskæringer, som tanninerne kan arbejde med. Vinen kan i sin ungdom med fordele hældes på en karaffel en god time før servering ved 15-16 grader.Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet over de næste 10-15 år i kælderen.

     

     

    Læs hele beskrivelsen
    320A8109.jpg
    Produceret af Tenute Mannino
    Mannino familien har igennem generationer holdt til på det historiske ejendom Tenuta del Gelso, hvor man i over 100 år har dyrket oliven, tomater, appelsiner, og ikke mindst vin på nogle af Etnas fineste skråninger, der danner grundlag for vinene fra Tenute Mannino.
    Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra sicilien området i Italien
    Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt