Bodegas Frontonio Garnacha 2020

Spanien
Spanien
Aragon
Valdejalón
 • Politiken
  2016
  2016
  92 Point
 • Guía Peñin
  2013
  2013
  92 Point

Unik og yderst flot vin, der byder på sorte kirsebær, blommer og friskkværnet, sort peber. Tanninerne er fløjlsbløde og giver struktur til de mange komplekse lag.

Læs mere
 • Politiken
  2016
  2016
  92 Point
 • Guía Peñin
  2013
  2013
  92 Point

Unik og yderst flot vin, der byder på sorte kirsebær, blommer og friskkværnet, sort peber. Tanninerne er fløjlsbløde og giver struktur til de mange komplekse lag.

Læs mere
  Garnacha 2020
  459
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Fransk landkøkken
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Garnacha

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Frontonio er sammen med Las Alas de Frontonio, det øverste og fornemste niveau hos Bodegas Frontonio. Vinene sætter en tyk streg under garage- og mikroproduktion, idet der blot er fremstillet sølle 755 flasker af denne vin i årgang 2013. Heraf har blot 24 flasker fundet vej til Danmark. Vinen sammenfatter det bedste af det bedste fra Frontonio, og Garnacha-druerne er selvsagt af prima kvalitet fra duoens ældste markbesiddelser. Frontonio lagrer 11 måneder i barriques egefade fra Allier, og det færdige resultat må man bøje sig i støvet for. Vinen er respektindgydende, storladen og dog elegant. Duft og smag byder på sorte kirsebær og blommer, med balsamiske og vegetale noter, ikke at forglemme friskkværnet sort peber. Tanninerne er fløjlsbløde og giver struktur til de mange komplekse lag. En unik og en yderst værdig top-vin, der til fulde demonstrer, at Garnacha-druen skal tages alvorlig. Meget alvorlig.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Bodegas_frontonio - Wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Bodegas Frontonio
  Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel. Det hele startede med 14 vinstokke som han beplantede. Siden købte han noget gør-det-selv udstyr til vinfremstilling på internettet, og lavede sin første årgang i moderens badekar. Siden blev metoderne mere sofistikerede, og i 2013 opsagde han sin ingeniørstilling for, at gå helhjertet ind i vinindustrien. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter. Bodegas Frontonio råder over omkring 25 ha marker placeret i nærheden af Epila. I 2017 udgaven at Guía Peñín er disse vine ratede fra 90 til 93 point, hvilket er flot for en nybegynder, der indtil for nylig lavede sine vine i sin mors badekar. Som navnet, The Garage Wine, indikerer, er det vine som fremstilles i begrædelige små mængder.
  Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra aragon området i Spanien
  Valdejalón er nok den mindst kendte vinregion i Aragon. Den ligger i Spaniens nordøstlige hjørne, klemt inde mellem Zaragoza mod øst og Calatayud mod vest. Tidligere var området klassificeret som Vinos de la Tierra, men med den fælles europæiske vinreform klassificeres vinene herfra i dag som IGP. De ler- og kalkholdige jorder i området modtager yderst beskedne regnmængder, omkring 350 mm årligt, og indlandsklimaet byder på bagende varme dage og kølige nætter. I Valdejalón produceres der både fremragende hvid- og rødvine. De hvide er hovedsageligt fremstillet på Macabeo eller Garnacha Blanca, og på rødvinssiden er Garnacha og Tempranillo dominerende.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt