Bodegas Frontonio Garnacha - Las Alas de Frontonio 2019

Spanien
Spanien
Aragon
Valdejalón

Duft og smag er et sandt overflødighedshorn af mørke kirsebær, modne blommer med vegetale undertoner. Overordentlig kompleks og balsamisk.

Læs mere

Duft og smag er et sandt overflødighedshorn af mørke kirsebær, modne blommer med vegetale undertoner. Overordentlig kompleks og balsamisk.

Læs mere
  • Ecological
Garnacha - Las Alas de Frontonio 2019
399
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Flødebaserede retter
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse

Beskrivelse

Las Alas de Frontonio er sammen med hovedvinen, Frontonio, det øverste og fornemste niveau hos Bodegas Frontonio. Vinene sætter en tyk streg under garage- og mikroproduktion, idet der blot er fremstillet sølle 325 flasker af denne vin. Heraf har blot 24 flasker fundet vej til Danmark. Vinen er fremstillet af druer fra husets ældste Garnacha vinstokke, og den er fremstillet som en naturvin, uden nogen former for tilsætning. Under gæringen er 10% af druerne i hele klaser, for dermed at føje friskhed i vinen, der efterfølgende lagres syv måneder i barriques af eg fra Allier. Vinen er dyb granatrød, og duften et sandt overflødighedshorn af mørke kirsebær, modne blommer med vegetale undertoner. Smagen er overordentlig kompleks og balsamisk, med et væld af røde bær og frugter, foruden kanel, sort peber og flødekaramel. I sandhed en sjælden og majestætisk vin.
Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas_frontonio - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Frontonio
Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel. Det hele startede med 14 vinstokke som han beplantede. Siden købte han noget gør-det-selv udstyr til vinfremstilling på internettet, og lavede sin første årgang i moderens badekar. Siden blev metoderne mere sofistikerede, og i 2013 opsagde han sin ingeniørstilling for, at gå helhjertet ind i vinindustrien. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter. Bodegas Frontonio råder over omkring 25 ha marker placeret i nærheden af Epila. I 2017 udgaven at Guía Peñín er disse vine ratede fra 90 til 93 point, hvilket er flot for en nybegynder, der indtil for nylig lavede sine vine i sin mors badekar. Som navnet, The Garage Wine, indikerer, er det vine som fremstilles i begrædelige små mængder.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Valdejalón er nok den mindst kendte vinregion i Aragon. Den ligger i Spaniens nordøstlige hjørne, klemt inde mellem Zaragoza mod øst og Calatayud mod vest. Tidligere var området klassificeret som Vinos de la Tierra, men med den fælles europæiske vinreform klassificeres vinene herfra i dag som IGP. De ler- og kalkholdige jorder i området modtager yderst beskedne regnmængder, omkring 350 mm årligt, og indlandsklimaet byder på bagende varme dage og kølige nætter. I Valdejalón produceres der både fremragende hvid- og rødvine. De hvide er hovedsageligt fremstillet på Macabeo eller Garnacha Blanca, og på rødvinssiden er Garnacha og Tempranillo dominerende.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt