Boutinot Cairanne - Apis Mellifera 2021

Frankrig
Frankrig
Rhône
Cairanne
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  90 Point

Økologisk Rhône rødvin i en frugt-dreven, elegant stil med flotte noter af skovbær, middelhavsurter og en dejlig krydret eftersmag.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  90 Point

Økologisk Rhône rødvin i en frugt-dreven, elegant stil med flotte noter af skovbær, middelhavsurter og en dejlig krydret eftersmag.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Spar 28%
Cairanne - Apis Mellifera 2021

Før 179 kr.

129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Ost
Tapas
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah
Mourvèdre

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Biens vigtige bidrag

Apis Millifera er det latinske navn for honningbi, og vinhuset ønsker med denne økologiske rødvin at hylde biernes betydning i vinmarken. Selv om vinstokke er selvbestøvende, og dermed ikke direkte har brug for biernes service, så kender vinproducenterne godt biens vigtighed for øget biodiversitet i marken. Som en vigtig bidragyder til en jord, der vrimler med liv, blomster, planter, dækafgrøder, så er bierne de primære bestøver af planter i vingården. Denne øgede biodiversitet bidrager med et rigere dyreliv og sundere jord, hvilket mindsker eller fjerner nødvendigheden af sprøjtning med pesticider. Et bæredygtigt økosystem er essentielt for enhver økologisk og biodynamisk vinbonde, og derfor vil du ofte se mange vinbønder have egne bistader i nærheden af deres vinmarker.

Cairanne

Cairanne er den seneste AOP i Sydrhône, som er blevet tildelt ”Cru-status”. Det er en status på linje med Châteauneuf-du-Pape og Gigondas. Ansøgningen blev sendt i 2008, men det var først i 2016, at regionen fik den officielle status. Ud af områdets cirka 1000 hektarer, så ender 95% af produktionen som rødvin. 60% af vinmarkerne er beplantet med Grenache, resten er fordelt på 15% Syrah, 16% Carignan og 6% Mourvèdre.

Økologisk GSM

De økologiske druer til Apis Millifera bliver håndhøstet, så der kun kommer perfekt modne druer ind til vineriet. Fordelingen er 65% Grenache, 25% Syrah og 10% Mourvèdre, en kombination, som omtales som ”GSM”. Hver druesort vinificeres individuelt ved ca. 28⁰C. Skindkontakten er på kun 14 dage, da ønsket er at producere en Rhônevin i en mere elegant stil. Derfor gennemgår vinen heller ikke fadlagring. Målet er at skabe en vin, der er frugtdreven og terroir-tro. I bæredygtighedens navn bruges der genbrugspapir til etiketten og vinen bærer ikke kapsel.

Til den elegante side

Mange oplever at de fleste Rhônevine er til den tunge og kraftige side. Apis Millifera byder bestemt på krydderier og tyngde, men vinen besidder en elegant lethed, som er utrolig indtagende. Når du skænker vinen i glasset, kan du se at farven ikke er mørk og tæt, men i stedet har smukke lyse nuancer med orange kant.

I duften er der både røde sommerbær, herbes-de-provence og hø-noter. På tungen byder vinen på en forfriskende, saftig og elegant smagsrigdom, hvor frugten står forrest med de små kryddernoter i eftersmagen. Skønt glas, der bekræfter, hvorfor Cairanne fortjener at blive ophøjet til ”Cru”. 

Vinen passer fortrinligt til kødfulde retter af lam, okse eller vildt, gerne serveret med grillede grøntsager. Er du til det krydrede køkken, så er Apis Millifera oplagt til den marrokanske egnsret lammetagine.

Læs hele beskrivelsen
TOP- Boutinot - wide - 6_Edit.jpg
Produceret af Boutinot
Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt