Boutinot Cairanne - Les Six 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Cairanne
 • Decanter
  2022
  2022
  90 Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Gastromand
  2018
  2018

Dyb og kompleks Rhône-vin med intens frugtaroma, som kun produceres i de store årgange.

Læs mere
 • Decanter
  2022
  2022
  90 Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Gastromand
  2018
  2018

Dyb og kompleks Rhône-vin med intens frugtaroma, som kun produceres i de store årgange.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Cairanne - Les Six 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 239 kr.

  149
  kr. /stk
  Spar i alt 540 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Gris
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Grenache
  Mourvèdre
  Syrah
  Carignan
  Counoise
  Cinsault

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Seks druer, skøn vin

  Les Six er en Rhône-perle uden lige. Vinen har gennem årene fået sky-høje ratings. Les Six er en fremragende vin, der byder på intens og kompleks smag med en afstemt frisk elegance hvor peber og mørk frugt giver en levende og udtryksfuld finish. En vidunderlig smagsoplevelse, der vidner om vinhusets høje kvalitet! Filosofien for vinhuset Boutinot er at skabe gode vine, der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig flot med årene.

  Cairenne – Rhônes nye stjerne

  Cairenne er en af den sydlige Rhônedals Cru’er, og kendt for sine karakter- og kraftfulde rødvine. ”Les Six” produceres kun i de helt ekstraordinære årgange, og som navnet antyder, er vinen lavet på seks druesorter: Grenache Noir, Mourvèdre og Syrah sammen med gamle sorter af Carignan Noir, Counoise og Cinsault. Les Six er modnet 10 måneder i tronconique, store egetræfade, resultatet er en dyb og kompleks vin, med intens frugtaroma af røde bær, lakrids og vanille.

  Perfekt til kraftfulde retter

  Les Six er en smuk ledsager til efterårets simreretter med kalv, fjerkræ eller gris og den perfekte vin til sommerens grillretter. Perfekt til andesteg eller et saftigt andebryst! 

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  TOP- Boutinot - wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Boutinot
  Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt