Brovia Barolo 2019

Italien
Italien
Piemonte
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  94+ Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  94+ Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser.

Læs mere
  Barolo 2019
  595
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Foruden de fire eftertragtede Cru-marker byder Brovia også på en Barolo uden markbetegnelse. Brovia Barolo har fået fantastiske omtale af de internationale vinmedier. Cirka 70% af druerne til denne vin kommer fra yngre beplantninger på Brea Cru-marken i den østlige del af Barolo, hvor jordbunden er mere kalkholdig. Vinen er udelukkende fremstillet af "free-run juice", lagret i op til tre år i store franske og slavonske egefade inden den endelige udvælgelse og sammenstikning. Brovias Barolo har en indbydende og varm bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer. I smagen er vinen fast og rank med underliggende mineralske påmindelser, der leder tankerne hen mod Serralunga og Castiglione. Det er således en maskulin vin med en charmerende kerne af røde frugter, der er vævet sammen på smukkeste vis. En usædvanlig charmerende vin, der utvivlsomt vil appellere til den kræsne Barolo-aficionado.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Brovia
  Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt