Brovia Dolcetto d'Alba - Solatio 2019

Italien
Italien
Piemonte

I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Vinen har en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer.

Læs mere

I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Vinen har en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer.

Læs mere
    Dolcetto d'Alba - Solatio 2019
    529
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Solbær

    Solbær

    Sort peber

    Sort peber

    Viol

    Viol

    Chokolade

    Chokolade

    Kakao

    Kakao

    Druer
    Dolcetto

    Beskrivelse

    I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Denne årgang 2019 er faktisk den første årgang siden 2009, hvor vinen er blevet lavet og mængderne er yderst begrænsede. Druerne kommer fra de ældste stokke på Brea-vinmarken i Serralunga d'Alba. Udbyttet er her helt utroligt lavt og det er med til at give en dolcetto med en utrolig dybde og kompleksitet i frugten. Efter gæring på den naturlige gær, er vinen lagret 12 måneder i et par egetræsfade på 600 liter. Dette er dolcetto bygget til den helt lange bane og de første årgange af denne vin fra midten af 1980'erne drikker også stadig utrolig godt i dag. Allerede i vinens ungdom har den en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer. På tungen er vinen intens og dyb, men allerede nu silkeblød og smidig. Dette er utvivlsomt en af de mest seriøse og fineste dolcetto-vine, der bliver lavet i hele Piemonte. Desværre går der ofte mange år imellem, at den bliver lavet og mængderne er forsvindende små. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret og nyder man vinen i dens ungdom, så anbefaler vi lige og give vinen en lille time i en karaffel før servering ved 14-15 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt