Brovia Dolcetto d'Alba - Solatio 2019

Italien
Italien
Piemonte

I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Vinen har en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer.

Læs mere

I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Vinen har en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer.

Læs mere
  Dolcetto d'Alba - Solatio 2019
  529
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Sort peber

  Sort peber

  Viol

  Viol

  Chokolade

  Chokolade

  Kakao

  Kakao

  Druer
  Dolcetto

  Beskrivelse

  I helt særlige år laver Brovia deres Solatio dolcetto. Denne årgang 2019 er faktisk den første årgang siden 2009, hvor vinen er blevet lavet og mængderne er yderst begrænsede. Druerne kommer fra de ældste stokke på Brea-vinmarken i Serralunga d'Alba. Udbyttet er her helt utroligt lavt og det er med til at give en dolcetto med en utrolig dybde og kompleksitet i frugten. Efter gæring på den naturlige gær, er vinen lagret 12 måneder i et par egetræsfade på 600 liter. Dette er dolcetto bygget til den helt lange bane og de første årgange af denne vin fra midten af 1980'erne drikker også stadig utrolig godt i dag. Allerede i vinens ungdom har den en fantastisk aroma pakket med mørke bær, violer, friskristet kaffe, mørk chokolade og knust skiffer. På tungen er vinen intens og dyb, men allerede nu silkeblød og smidig. Dette er utvivlsomt en af de mest seriøse og fineste dolcetto-vine, der bliver lavet i hele Piemonte. Desværre går der ofte mange år imellem, at den bliver lavet og mængderne er forsvindende små. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret og nyder man vinen i dens ungdom, så anbefaler vi lige og give vinen en lille time i en karaffel før servering ved 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt