Brovia Dolcetto d'Alba - Vignavillej 2021

Italien
Italien
Piemonte
 • Vinous
  2021
  2021
  93 Point
 • Antonio Galloni
  2019
  2019
  90 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  90 Point

Dyb og kompleks rødvin i den tørre ende af spektret. Særdeles raffineret rødvin, der er løftet betragteligt over gennemsnittet.

Læs mere
 • Vinous
  2021
  2021
  93 Point
 • Antonio Galloni
  2019
  2019
  90 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  90 Point

Dyb og kompleks rødvin i den tørre ende af spektret. Særdeles raffineret rødvin, der er løftet betragteligt over gennemsnittet.

Læs mere
  Dolcetto d'Alba - Vignavillej 2021
  215
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Sort peber

  Sort peber

  Viol

  Viol

  Chokolade

  Chokolade

  Kakao

  Kakao

  Druer
  Dolcetto

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til Brovias Dolcetto d’Alba - Vignavillej kommer fra Castiglione Falletto og Serralunga d'Alba, ovenikøbet fra Brovias berømte cru-marker Garblét Suè, Rocche di Castiglione og Brea, hvor jordbundsforholdene overvejende består af ler og kalk. Druerne høstes i hånden i sidste halvdel af september, presses og gærer i rustfri ståltanke i 7-10 dage ved 29 grader. Herefter lagrer vinen i syv til ni måneder – alt efter årgang, og aftappes herefter uden filtrering. Generelt byder Dolcetto-druen på masser af frugt og et lavt syreindhold. Dog har Brovias version i tilgift til disse elementer en afbalancerende mineralitet, der giver vinen kompleksitet og nerve. Vinen er dybrød, og duften er et sandt overflødighedshorn af mørke kirsebær, brombær og modne blommer. Smagen er både dyb og bred, og ligger i den tørre end af spektret. Men ganske som med Brovias øvrige vine, besidder også denne Dolcetto en kompleksitet og et raffinement, der løfter den betragteligt over gennemsnittet. Brovias Dolcetto d’Alba - Vignavillej er en harmonisk vin med en flot afstemt syre og en forfriskende bitterhed i eftersmagen, der vil harmonere fint med smagfulde og kraftige kødretter.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Brovia - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Brovia
  Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne. Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt