Buccia Nera Amadio 2019
Italien
Toscana
Flot karakterfuld økologisk Supertoscaner med komplekse duftnoter af blommer, kirsebær og morbær. Smagen er fyldig og rund med fine udblødte tanniner i eftersmagen.
Læs mereFlot karakterfuld økologisk Supertoscaner med komplekse duftnoter af blommer, kirsebær og morbær. Smagen er fyldig og rund med fine udblødte tanniner i eftersmagen.
Læs mere
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Solbær
Cedertræ
Krydderier
Grafit
Blomme
Chokolade
Urter
Vanilje
Tomat
Balsamico
Oregano
Druer
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Beskrivelse
Amadio er en Super Toscaner frembragt på de økologisk dyrkede druer 50% Sangiovese, 25% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon. Vinen kommer i særdeles begrænsede mængder, da den årlige produktion kun er på 8.000 flasker. Druerne høstes fra slutningen af september til medio oktober afhængig af druesorten. Hver druesort gæres hver for sig og den malokatiske gæring sker i ståltanke. Når gæringen er afsluttet fyldes vinen på træfade, hvor vinen lagrer i 12 måneder på 225 liter franske træfade inden vinen aftappes. Vinen lagrer yderligere 6 måneder inden den frigives til salg. Vinen filtreres meget nænsomt for at bevare vinens kvalitet optimalt, det betyder, at der kan være en smule uskadeligt bundfald i flasken. Amadio har en intens dybrød farve. Bouqueten er fascinerende og kompleks med nuancer af blommer, kirsebær, morbær og det hele afrundes af duften af fadlagring. Smagen er fyldig og rund når vinen kommer i munden og de fine udblødte tanniner i eftersmagen giver vinen en flot karakter. Kirsebærsmagen fra Sangiovese-druen er dominerende i den frugtrige smag, der afrundes af Cabernet Sauvignons karakteristiske solbær samt og vanillen fra fadlagringen.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.