Buccia Nera Amadio 2019
Italien
Toscana
Flot karakterfuld økologisk Supertoscaner med komplekse duftnoter af blommer, kirsebær og morbær. Smagen er fyldig og rund med fine udblødte tanniner i eftersmagen.
Læs mereFlot karakterfuld økologisk Supertoscaner med komplekse duftnoter af blommer, kirsebær og morbær. Smagen er fyldig og rund med fine udblødte tanniner i eftersmagen.
Læs mere
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Solbær

Cedertræ

Krydderier

Grafit

Blomme

Chokolade

Urter

Vanilje

Tomat

Balsamico

Oregano
Druer
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Beskrivelse
Amadio er en Super Toscaner frembragt på de økologisk dyrkede druer 50% Sangiovese, 25% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon. Vinen kommer i særdeles begrænsede mængder, da den årlige produktion kun er på 8.000 flasker. Druerne høstes fra slutningen af september til medio oktober afhængig af druesorten. Hver druesort gæres hver for sig og den malokatiske gæring sker i ståltanke. Når gæringen er afsluttet fyldes vinen på træfade, hvor vinen lagrer i 12 måneder på 225 liter franske træfade inden vinen aftappes. Vinen lagrer yderligere 6 måneder inden den frigives til salg. Vinen filtreres meget nænsomt for at bevare vinens kvalitet optimalt, det betyder, at der kan være en smule uskadeligt bundfald i flasken. Amadio har en intens dybrød farve. Bouqueten er fascinerende og kompleks med nuancer af blommer, kirsebær, morbær og det hele afrundes af duften af fadlagring. Smagen er fyldig og rund når vinen kommer i munden og de fine udblødte tanniner i eftersmagen giver vinen en flot karakter. Kirsebærsmagen fra Sangiovese-druen er dominerende i den frugtrige smag, der afrundes af Cabernet Sauvignons karakteristiske solbær samt og vanillen fra fadlagringen.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.

Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.