Buccia Nera Sassocupo - Chianti Superiore 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  18 Point
 • Mundus Vini
  2017
  2017
  Guld
 • International Organic Wine Award
  2017
  2017
  Guld

Rubinrød halvtør og økologisk Chianti Superiore med masser af vilde kirsebær, mandelstrejf og et pikant touch af peber.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  18 Point
 • Mundus Vini
  2017
  2017
  Guld
 • International Organic Wine Award
  2017
  2017
  Guld

Rubinrød halvtør og økologisk Chianti Superiore med masser af vilde kirsebær, mandelstrejf og et pikant touch af peber.

Læs mere
 • Ecological
Sassocupo - Chianti Superiore 2021
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Tomat

Tomat

Balsamico

Balsamico

Oregano

Oregano

Espresso

Espresso

Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Urter

Urter

Druer
Sangiovese
Canaiolo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Sassocupo består af Sangiovese-druen. De økologisk dyrkede druer kommer fra ca. 25 år gamle vinstokke og således stokke der yder sit bedste. Høsten sker i slutningen af september og begyndelsen af oktober måned. Gæringen, og den efterfølgende malolaktiske gæring, sker i ståltanke, hvor vinen ligger i 4 måneder efter den er gæret færdig. Vinen lægges efterfølgende 12 måneder på 3.000 liter store franske egetræsfade for at afrunde vinen – uden at fadsmagen bliver dominerende, men blot er et element i den færdige vin. Klassificeringen Superiore blev vedtaget i 1996 og har været med til forbedre Chianti’s image, da kravene til en Superiore er strengere end ved en almindelig Chianti. Høstudbyttet er lavere og vinen kan først sælges efter 9 måneders lagring – heraf 3 måneder på flasken. Fadlagringen er op til den enkelte producent. Sassocupo har en rubinrød farve, bouqueten er domineret af blåbær, violer, modne kirsebær og et strejf af sort peber. Den halvtørre, frugtagtige smag understøttes af flotte tanniner. Smagen er domineret af vilde røde kirsebær, lidt mandelsmag med en let afrunding fra fadlagringen.
Læs hele beskrivelsen
TOP_Buccia Nera - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt