Buccia Nera Tenuta Campriano - Riserva 2017

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Tør karakterfuld vin med præg af Brunello. Flot afrundet med fin balance mellem frugt og tannin. Smagen er intens med nuancer af hindbær, blåbær og mørke syltekirsebær.

Læs mere

Tør karakterfuld vin med præg af Brunello. Flot afrundet med fin balance mellem frugt og tannin. Smagen er intens med nuancer af hindbær, blåbær og mørke syltekirsebær.

Læs mere
  • Ecological
Tenuta Campriano - Riserva 2017
255
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Oregano

Oregano

Kaffe

Kaffe

Tomat

Tomat

Brombær

Brombær

Balsamico

Balsamico

Urter

Urter

Druer
Sangiovese Grosso

Beskrivelse

Tenuta di Campriano er en økologisk Chianti Riserva fra Buccia Nera der består af ren Sangiovese Grosso. Druerne er vokset på ler- og grusholdige marker der ligger i 400-450 meters højde på en bakke der vender mod sydvest. Vinen bliver kun lanceret i det helt rigtige årgange og kun i yderst beskedne mænger (4.000 fl.) Gæringen af de håndplukkede druer sker i ståltanke, hvor der også foretages en malolaktisk gæring. Herefter lægges vinen på træfade i 18 måneder, hvorefter vinen lagrer yderligere 6 måneder for at komme i balance inden den frigives til salg. Rubinrød farve med en begyndende brun kant, det første indtryk af bouqueten er brombær, blomme og kirsebær og der anes også et strejf af kakao. Tenuta di Campriano er en tør markant vin, har lidt Brunello over sig, men Cabernet Sauvignon og Merlot afrunder vinen og giver fin balance mellem frugt og tannin. Smagen er intens med nuancer af hindbær, blåbær og mørke syltekirsebær som afsluttes med en lidt bitterhed der er med til at give vinen karakter. Serveres ved 18 grader – og må gerne dekanteres en til 2 timer inden serveringen.

Læs hele beskrivelsen
TOP_Buccia Nera - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt