Can Majoral Callet 2019
Spanien
Pla i Llevant Mallorca
Velstruktureret, økologisk vin med behagelig fylde og et væld af bærnoter i bouqueten. Røde bær følger smagen fra start til slut, spundet ind i fløjlsbløde tanniner.
Læs mereVelstruktureret, økologisk vin med behagelig fylde og et væld af bærnoter i bouqueten. Røde bær følger smagen fra start til slut, spundet ind i fløjlsbløde tanniner.
Læs mere
285
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter

Jordbær

Hindbær

Skovbær

Sort peber

Fersken
Druer
Callet

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Callet-druen er en af Mallorcas indfødte sorter. På den lokale dialekt betyder Callet ”sort”, uagtet at vine fremstillet på denne druesort typisk er relativt lyse i farven. Callet er i de senere årtier kommet i et velfortjent internationalt rampelys. Vinene fremstillet på Callet har en indsmigrende tendens til at begejstre enhver vinelsker. Lige præcis den slags aha-oplevelse formår Can Majorels Callet at levere.
Gamle, økologisk dyrkede vinstokke leverer druerne til denne vin, og de høstede druer selekteres i flere omgange inden presning. Gæringen løber typisk over to uger i åbne egefade ved ca. 25 grader. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i små franske egefade inden aftapning på flaske. Vinen er ikke koldstabiliseret, hvorfor bundfald kan forekomme.
Callet fra Can Majoral har en fin, lys kirsebærfarve, og duften er karakteriseret af intense røde bæraromaer, grønt græs og underliggende påmindelser om ophold i egefade. I smagen er vinen velstruktureret med en behagelig fylde. Røde bær følger smagen fra start til slut, spundet ind i fløjlsbløde tanniner. Callet vil formentlig finde en passende gastronomisk ledsager i dyreriget, såfremt retten ikke er for kraftig eller krydret.
Produktionen er på sølle 2.000 flasker, og den smukke ikoniske etikette er malet af den lokale kunstner Luis Maraver
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Can Majoral
Can Majoral er en lille og særpræget vingård, drevet af familien Olivier, med datteren Mireia i front som chefønolog. Can Majoral blev grundlagt i 1979, og projektet blev startet ud fra en overbevisning om, at der på Mallorca kunne produceres kvalitetsvine af høj, international klasse, som burde kunne finde vej til et internationalt publikum. Både vinmarker og vingård ligger i Algaida, 20 km øst for Palma, under certificeringen Pla i Llevant – der er den ene af øens i alt to D.O’er, og som favner 359 ha marker og 14 vingårde. Familiens vingård er blevet udbygget over tiden, i takt med at hobbyen og eventyret udviklede sig til et regulært kommercielt foretagende, men siden den spæde begyndelse har dyrkningen af de 17 ha. vinmarker, fordelt på to besiddelser, været økologisk.

Fra pla i llevant mallorca området i Spanien
Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, der ligger i den nordvestlige del af Middelhavet, i nogenlunde lige linje øst for Valencia. Takket være romernes ekspansionslyst og naturlige tørst efter vin, har der siden år 121 f.Kr. været dyrket vin på Mallorca. Disse vine blev af Plinius den Ældre sammenlignet med det bedste fra Italien.
I dansk henseende har øen været kendt og berygtet siden slutningen af 1950’erne, hvor masseturismen – anført af Simon Spies, fik gjort Mallorca til danskernes foretrukne ferieparadis, med grisefester, vin ad libitum og løssluppenhed i overmål. Sikkert af samme årsag har man sjældent sagt kvalitetsvin og Mallorca i samme sætning. Men det er imidlertid både en snæversynet opfattelse og en stor misforståelse, der blot vil frarøve den vininteresserede opdagelsen af sjældne og enestående druesorter, og deraf følgende enestående vine