Carlomagno Primitivo - Puglia 2021

Italien
Italien
Puglia
Salento
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
  GODT KØB
 • VinAvisen
  2021
  2021

Økologiske Carlomagno er alt hvad man kan ønske sig i en saftig Primitivo. Vinen har en livlig buket af moden kirsebær og krydderi – en ren symfoni af charme og smag.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
  GODT KØB
 • VinAvisen
  2021
  2021

Økologiske Carlomagno er alt hvad man kan ønske sig i en saftig Primitivo. Vinen har en livlig buket af moden kirsebær og krydderi – en ren symfoni af charme og smag.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Mængde
pris
Primitivo - Puglia 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 119 kr.

79
kr. /stk
Spar i alt 240 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Mørkt fjerkræ
Okse
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Solbær

Solbær

Jordbær

Jordbær

Fersken

Fersken

Kanel

Kanel

Tobak

Tobak

Blomme

Blomme

Druer
Primitivo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

En hyldest til historien

Vinen er opkaldt efter den indflydelsesrige romerske kejsere, Carlomagno, bedre kendt som Charlemagne. Vinens navn er samtidigt inspireret af den centrale karakter i den berømte syditalienske Opera dei Pupi eller "Dukke operaen", hvor karakteren Carlomagno bliver portrætteret som en heroisk, historisk karakter, der repræsenterer Syditaliens traditioner og ånd.

Blandt Apuliens bedste

Fodhælen Apulien er verdenskendt for Primitivo-vine, hvor især det solbeskinnede Salento distrikt anses for at skabe nogle af regionens bedste vine. De økologiske druer til Carlomagno kommer fra San Donaci området, der har det perfekte mikroklima til at skabe dybe og komplekse vine.

Håndhøstet med kærlighed

Carlomagno-vinen er håndhøstet i de tidlige morgentimer og nænsomt placeret i 10 kg kasser for at bevare så meget friskhed som muligt. Vinen gærer herefter ved 22-24°C i 8-10 dage, med daglig omrøringer for at udtrække en masse smagsintensitet.  

Ren Primitivo-charme

Vinen stråler i glasset med sin rubinrøde farve og subtile strejf af lilla. Bouqueten har udtalte noter af kirsebærblomst, tomat stilk, blomme, hindbær og krydderier. Smagen er præget af en afstemt friskhed og sødme, indsvøbt i bærnoter og en flot vedvarende eftersmag. Carlomagno Primitivo er den ideelle ledsager til cremede pastaretter, pizza, grillede grøntsager, barbecue og burgere.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra puglia området i Italien
Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt