Casisano Brunello di Montalcino 2018

Italien
Italien
Toscana
Montalcino
 • James Suckling
  2016
  2016
  94 Point
 • Wine Spectator
  2016
  2016
  93 Point
 • Vinous Media
  2016
  2016
  93 Point

Grandios, dyb, sofistikeret og anmelderrost vin med en intens bouquet af mørke modne bær, smagsnoter af mandelkage og tobak og perfekt afrundede tanniner.

Læs mere
 • James Suckling
  2016
  2016
  94 Point
 • Wine Spectator
  2016
  2016
  93 Point
 • Vinous Media
  2016
  2016
  93 Point

Grandios, dyb, sofistikeret og anmelderrost vin med en intens bouquet af mørke modne bær, smagsnoter af mandelkage og tobak og perfekt afrundede tanniner.

Læs mere
  Spar 25%
  Brunello di Montalcino 2018

  Før 399 kr.

  299
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Oregano

  Oregano

  Kaffe

  Kaffe

  Tomat

  Tomat

  Brombær

  Brombær

  Balsamico

  Balsamico

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese Grosso

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Casisano Brunello di Montalcino er en grandios, dyb og sofistikeret vin med meget intens bouquet og smag. En flot vin, der har fået en fantastisk modtagelse og høstet en række internationale anmelderroser gennem de seneste år.

  Klassisk Brunello

  Man er ikke i tvivl når vinen hældes i glasset – farven er nærmest teglstensrød som er helt typisk for Brunello-vinene. I bouqueten møder man aromaer af sorte frugter, espressokaffe, viol, hindbær og krydderi. I smagen er den fuld af intensitet og elegance med toner af mandelkage og tobak. Casisanos flotte Brunello er en saftig og imødekommende udgave af den klassiske rødvin og en behagelig madvin, der er både blød og sikker i sin frugt. De perfekt afrundede tanniner gør Brunello di Montalcino drikkemoden allerede nu, men vinen vil udvikle sig yderligere de næste 13-15 år.

  Skabt traditionalistisk

  Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana var blandt de første til at få DOC-status helt tilbage i 1966. Ligesom i Piemonte har der i Montalcino været en "kamp" mellem traditionalister, der anvender store fade og modernister der anvender små 225 liter fade. Casisano hører til traditionalisterne, der følger den oprindelige tradition med at anvende store fade til lagring for at sikre, at vinen udvikler sig langsomt, og at fadene ikke giver smag til vinen. Druerne gærer i ca. 25 dage med skindkontakt for at opnå fylde, kompleksitet og dyb farve. Vinen lagrer herefter min. 3 år på 5-6.000 liter på slavonske egetræsfade. 

  En del af Tommasi-familien

  Podere Casisano kom under Tommasi-familiens vinger for et par år siden. Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - podere-casisano-brunello_Edit.jpg
  Produceret af Podere Casisano
  Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt