Casisano Casisano Brunello di Montalcino Riserva 2015

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Elegant og harmonisk Brunello med blød, moden smag og en flot bouquet af moden frugt, tobaksblade og kaffe. Eftersmagen er kompleks med noter af vilde bær. Ren velsmag!

Læs mere

Elegant og harmonisk Brunello med blød, moden smag og en flot bouquet af moden frugt, tobaksblade og kaffe. Eftersmagen er kompleks med noter af vilde bær. Ren velsmag!

Læs mere
    Casisano Brunello di Montalcino Riserva 2015
    899
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Lam
    Okse
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Oregano

    Oregano

    Kaffe

    Kaffe

    Tomat

    Tomat

    Brombær

    Brombær

    Balsamico

    Balsamico

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese Grosso

    Beskrivelse

    Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana, var blandt de første til at få DOC-status tilbage i 1966. Ligesom i Piemonte har der i Montalcino været en ”kamp” mellem traditionalister, der anvender store fade og modernister, der anvender små 225 liter fade. Casisano hører til traditionalisterne. Denne eventyrlige Brunello di Montalcino Riserva Colombaiolo kommer fra en særlig udsøgt parcel mellem vinmarkerne hos Podere Casisano. Blandt de højeste og bedste områder i bakkerne sydøst for Montalcino kombinerer Colombaiolo-marken struktur, elegance og harmoni til vinen. En dyb, granatrød farve, kompleks næse, hvori frugten kombineres med sødt krydderi, der stammer fra dens lange lagring på fad. På ganen er vinen stram med modne, fløjlsagtige tanniner, der producerer en fremragende balance mellem god struktur og elegance. Finishen er frisk og harmonisk med vilde bær i eftersmagen. Vinen fadlagres i 4 år på slovenske egefade, hvilket giver en ekstraordinær fedme og blødhed. Duft og smag er mættet med koncentreret, moden frugt.

    Læs hele beskrivelsen
    H - podere-casisano-brunello_Edit.jpg
    Produceret af Podere Casisano
    Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt