Casisano Rosso di Montalcino 2021

Italien
Italien
Toscana
Montalcino
  • James Suckling
    2019
    2019
    91 Point
  • Vinbladet
    2018
    2018
    92 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    91 Point

Blid og frugtagtig med noter af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer.

Læs mere
  • James Suckling
    2019
    2019
    91 Point
  • Vinbladet
    2018
    2018
    92 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    91 Point

Blid og frugtagtig med noter af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Rosso di Montalcino 2021
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 199 kr.

    149
    kr. /stk
    Spar i alt 300 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Italiensk mad
    Kalv
    Vegetariske retter
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Oregano

    Oregano

    Kaffe

    Kaffe

    Tomat

    Tomat

    Brombær

    Brombær

    Balsamico

    Balsamico

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese Grosso

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Casisano Rosso di Montalcino

    I den lille toscanske kommune Montalcino skabes nogle af Italiens bedste og mest prestigefyldte rødvine på områdets ypperste druesort Sangiovese. Den vin, Montalcino især kendes for, er Toscanas berømte Brunello di Montalcino, men der skabes også skønne "Mini Brunello", der er friskere og lettere i stilen, som denne dejlige Rosso di Montalcino fra Casisano. Her får du en saftig, pikant smagspalette og en rødvin, der er svær ikke at værdsætte for sin smagsrigdom.

    Let og lækker Mini Brunello

    Brunello og Rosso di Montalcino har mange lighedstegn, da både ejendommen og druesorten er den samme. Sangiovese Grosso-druerne til Rosso di Montalcino kommer dog fra Podere Casisanos yngre vinstokke og den anden markante forskel til Brunello di Montalcino er den kortere lagringstid, der giver Rosso di Montalcino en flot stil, der er lettere end den klassiske Brunello.

    Vinen har sin ungdom en flot rubinrød farve, som efter et par års lagring får et lyst brunligt skær. Casisano Rosso di Montalcino har en blid og frugtagtig aroma af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med flotte smagsnuancer som blomme, ribs, blomme, tobak og mørk chokolade.

    Perfekt til pasta- og gryderetter

    Rosso di Montalcino er den perfekte ledsager til pastaretter med kød, gryderetter som vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

    Læs hele beskrivelsen
    H - podere-casisano-brunello_Edit.jpg
    Produceret af Podere Casisano
    Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt