Casisano Rosso di Montalcino 2021

Italien
Italien
Toscana
Montalcino
 • James Suckling
  2019
  2019
  91 Point
 • Vinbladet
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point

Blid og frugtagtig med noter af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer.

Læs mere
 • James Suckling
  2019
  2019
  91 Point
 • Vinbladet
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point

Blid og frugtagtig med noter af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Rosso di Montalcino 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 199 kr.

  149
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Vegetariske retter
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Oregano

  Oregano

  Kaffe

  Kaffe

  Tomat

  Tomat

  Brombær

  Brombær

  Balsamico

  Balsamico

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese Grosso

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Casisano Rosso di Montalcino

  I den lille toscanske kommune Montalcino skabes nogle af Italiens bedste og mest prestigefyldte rødvine på områdets ypperste druesort Sangiovese. Den vin, Montalcino især kendes for, er Toscanas berømte Brunello di Montalcino, men der skabes også skønne "Mini Brunello", der er friskere og lettere i stilen, som denne dejlige Rosso di Montalcino fra Casisano. Her får du en saftig, pikant smagspalette og en rødvin, der er svær ikke at værdsætte for sin smagsrigdom.

  Let og lækker Mini Brunello

  Brunello og Rosso di Montalcino har mange lighedstegn, da både ejendommen og druesorten er den samme. Sangiovese Grosso-druerne til Rosso di Montalcino kommer dog fra Podere Casisanos yngre vinstokke og den anden markante forskel til Brunello di Montalcino er den kortere lagringstid, der giver Rosso di Montalcino en flot stil, der er lettere end den klassiske Brunello.

  Vinen har sin ungdom en flot rubinrød farve, som efter et par års lagring får et lyst brunligt skær. Casisano Rosso di Montalcino har en blid og frugtagtig aroma af kirsebær og vilde skovbær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med flotte smagsnuancer som blomme, ribs, blomme, tobak og mørk chokolade.

  Perfekt til pasta- og gryderetter

  Rosso di Montalcino er den perfekte ledsager til pastaretter med kød, gryderetter som vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

  Læs hele beskrivelsen
  H - podere-casisano-brunello_Edit.jpg
  Produceret af Podere Casisano
  Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt