Castello di Farnetella Chianti Riserva - Colli Senesi 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti
  • Vinbladet
    2019
    2019
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst til prisen
  • Gastromand
    2018
    2018

Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.

Læs mere
  • Vinbladet
    2019
    2019
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst til prisen
  • Gastromand
    2018
    2018

Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Chianti Riserva - Colli Senesi 2019
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 229 kr.

    129
    kr. /stk
    Spar i alt 600 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Druer
    Sangiovese
    Merlot
    Cabernet Sauvignon

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Intens og imødekommende

    Denne Chianti Riserva er en Chianti, der er nem at forelske sig i – og svær at glemme igen. Farven er intens rubinrød med diskrete violette toner. De livlige aromaer nærmest danser op af glasset med tydelige, dominerende noter af kirsebær, anis og middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet og ristede noter fra fadene. I baggrunden findes lette hints af mineraler og skønne noter af toastet eg. Vinen er utrolig imødekommende med velafstemte tanniner, fin syre og en rank struktur. Den lange finish er meget tiltalende og har aromatiske hints af vilde kirsebær og diskret vanilje.

    Dyrkning og vinifikation

    Sangiovese-druerne er den dominerende druesort i denne fremragende Chianti Riservera. Druerne, der er nøje udvalgt, er dyrket på Farnetellas marker i kommunen Sinalunga, der ligger i Chianti Colli Senesi DOCG-zone. Markerne er beliggende ca. 400-470 meter over havets overflade på et stort bakkedrag med masser af sol. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler, primært galestro, samt en større procentdel sten og kalk.

    De nøje udvalgte druer afstilkes og presses, og mosten gæres og macereres i ståltanke i 12-15 dage ved en temperatur på hhv. 28 og 30°C med daglig 'punch down' og overpumpning. Mololaktisk gæring på ståltanke. I marts-april overføres 50% af vinen til store og mindre egestræfade, der er brugt to gange, og lagrer her i 12-16 måneder. Herefter tappes vinen på flaske og lagrer yderligere 4-6 måneder på flaske.

    Perfekt til simreretter

    Vinens flotte tanninstruktur og forholdsvist høje syreindhold gør den til den perfekte ledsager til simreretter. Nyd den afkølet for den ultimative friskhed og smukt kirsebærpræg.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Farnetella - wide -5_Edit.jpg
    Produceret af Castello di Farnetella
    Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt