Castello di Farnetella Chianti Riserva - Colli Senesi 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Vinbladet
  2019
  2019
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst til prisen
 • Gastromand
  2018
  2018

Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.

Læs mere
 • Vinbladet
  2019
  2019
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst til prisen
 • Gastromand
  2018
  2018

Intens og imødekommende vin med livlige aromaer domineret af kirsebær, anis og noter af middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Chianti Riserva - Colli Senesi 2019
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 229 kr.

  129
  kr. /stk
  Spar i alt 600 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Druer
  Sangiovese
  Merlot
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Intens og imødekommende

  Denne Chianti Riserva er en Chianti, der er nem at forelske sig i – og svær at glemme igen. Farven er intens rubinrød med diskrete violette toner. De livlige aromaer nærmest danser op af glasset med tydelige, dominerende noter af kirsebær, anis og middelhavs-krydderurter som rosmarin og timian. God mineralitet og ristede noter fra fadene. I baggrunden findes lette hints af mineraler og skønne noter af toastet eg. Vinen er utrolig imødekommende med velafstemte tanniner, fin syre og en rank struktur. Den lange finish er meget tiltalende og har aromatiske hints af vilde kirsebær og diskret vanilje.

  Dyrkning og vinifikation

  Sangiovese-druerne er den dominerende druesort i denne fremragende Chianti Riservera. Druerne, der er nøje udvalgt, er dyrket på Farnetellas marker i kommunen Sinalunga, der ligger i Chianti Colli Senesi DOCG-zone. Markerne er beliggende ca. 400-470 meter over havets overflade på et stort bakkedrag med masser af sol. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler, primært galestro, samt en større procentdel sten og kalk.

  De nøje udvalgte druer afstilkes og presses, og mosten gæres og macereres i ståltanke i 12-15 dage ved en temperatur på hhv. 28 og 30°C med daglig 'punch down' og overpumpning. Mololaktisk gæring på ståltanke. I marts-april overføres 50% af vinen til store og mindre egestræfade, der er brugt to gange, og lagrer her i 12-16 måneder. Herefter tappes vinen på flaske og lagrer yderligere 4-6 måneder på flaske.

  Perfekt til simreretter

  Vinens flotte tanninstruktur og forholdsvist høje syreindhold gør den til den perfekte ledsager til simreretter. Nyd den afkølet for den ultimative friskhed og smukt kirsebærpræg.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Farnetella - wide -5_Edit.jpg
  Produceret af Castello di Farnetella
  Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt