Castello di Farnetella Colli Senesi 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Vinbladet
  2019
  2019
  90 point
 • James Suckling
  2018
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Frugtig og forførende vin med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids. Et aldeles forrygende bekendtskab.

Læs mere
 • Vinbladet
  2019
  2019
  90 point
 • James Suckling
  2018
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Frugtig og forførende vin med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids. Et aldeles forrygende bekendtskab.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Colli Senesi 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 139 kr.

  89
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Sangiovese
  Merlot

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Farnetellas Chianti Colli Senesi er et forrygende bekendtskab. Dens farve er klar og dyb rubinrød med violette toner. Næsen er frugtig og forførende med aroma af vilde, røde bær og noter af anis, læder og sød lakrids – noget, der ikke er ualmindeligt for Sangiovese-vine fra dette område. De diskret krydrede nuancer blander sig smukt med den øvrige aroma og præsenterer sig i et let, behageligt fadpræg og en fløjlsblød fornemmelse i munden. Eftersmagen emmer af aromatisk frugt og delikat vanilje, og i afslutningen fornemmes en vis tørhed til sidst, der dog rundes flot af med sødmen fra Merlot. Vinen er utrolig let drikkelig.

  Dyrkning og vinifikation

  Sangiovese-druerne, der er den dominerende druesort i denne forrygende Chianti fra Castello Farnetella er nøje udvalgt fra Sinalungas marker, beliggende sydøst for Siena og nordvest for Montepulciano. Så godt som alle vinmarkerne er sydvestvendte og placeret mellem 220 og 560 meter over havets overflade, og med både læ og tilpas med luft, har druerne de perfekte betingelser. Jordbunden er lagdelt af sand og silt med forekomst af ler samt en større procentdel sten og kalk.

  De nøje udvalgte druer afstilkes og presses. Fermentering sker ved 28-30° C, og macerering varer 10-12 dage med daglig 'punch down'. Vinen lagrer 8-12 måneder på egetræsfade og herefter 3 måneder på flaske.

  Om området

  Chianti Colli Senesi er en af regionens mest betydningsfulde underområder, hvoraf der er syv i alt. Med sin beliggenhed i bakkerne omkring Siena i den sydlige del af regionen, findes der flere forskellige typer mesoklima på markerne, ligesom jordbunden også varierer. Det betyder et varieret terroir, og vinene fra området kan derfor have en vidt forskellig karakter. De kølige middelhavsvinde sørger for at køle druerne, og da temperaturerne generelt er milde med masser af solskinstimer, har druerne perfekte vilkår til at vokse sig søde og solmodne. Som Farnetellas Colli Senesi-vine også understreger, er vine fra området generelt imødekommende og frugtige, samtidig med at Chiantis karakteristiske rustikke charme skinner igennem.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Farnetella - wide -5_Edit.jpg
  Produceret af Castello di Farnetella
  Castello di Farnetella er en stor, smuk og historisk ejendom, højt beliggende på et plateau, 560 m.o.h., i kommunen Sinalunga i Siena-provinsen. I 1981 købte Poggiali-familien, der også står bag den hæderkronede ejendom Fèlsina, det borglignende slot og de omkringliggende marker, hvorefter en større revitaliseringsproces begyndte for både marker og slot.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt