Cerbaiona Brunello di Montalcino 2017

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

En af Italiens mest ikoniske vine, som mange har hørt om, men få har prøvet. Vinen har en utrolig finesse og elegance for så varmt et år og et nærmest burgundisk udtryk.

Læs mere

En af Italiens mest ikoniske vine, som mange har hørt om, men få har prøvet. Vinen har en utrolig finesse og elegance for så varmt et år og et nærmest burgundisk udtryk.

Læs mere
  Brunello di Montalcino 2017
  1.995
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Beskrivelse

  En af Italiens mest ikoniske vine, som mange har hørt om, men få har prøvet. Siden Fioretti overtog ejendommen, er der kommet et helt andet fokus på renhed i kælderen og det mærkes for alvor her med 2017 Brunello di Montalcino. 2017 var et virkelig varmt år, men Cerbaionas beliggenhed på toppen af en bakke i 400 meters højde, kombineret med at man her får alle de kolde vinde fra den nordlige del af Montalcino, gjorde, at selvom man var en af de ejendomme, der høstede sidst i området, så har vinen fået en utrolig friskhed og blot 14 % alkohol. (mange andre 2017 har mere end 15%).

  Vinen gærer ved den naturlige gær med blot meget få overpumpninger og generelt er fokus på minimal ekstraktion i vinificeringen. Vinen lagrer de minimale to år i to store slavonske egetræsfade og man valgte allerede at tappe vinen på flaske i april 2020, som nogle af de absolut første i området. Mange små beslutninger, der har været med til give vinen en utrolig finesse og elegance for så varmt et år.
  Vinen har en magisk duft straks vinen rammer glasset, pakket med små røde bær, te, tobak, skovbund, vilde roser og syren. Vinen har et nærmest burgundisk udtryk i smagen, blot præget af alle de klassiske Sangiovese-noter.

  For Fioretti er det vigtigt at pointere, at dette ikke er en Cerbaiona, som man køber for at gemme 20 år i kælderen. Det vil vinen sagtens kunne klare, men det er en årgang – generelt i Montalcino og især fra denne ejendom – som allerede vil folde sig fuldt ud i sin ungdom.

  Læs hele beskrivelsen
  H-Flasker kopi_Edit.jpg
  Produceret af Cerbaiona
  Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt