Cerbaiona Grammatica Rosso 2020

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Toscansk rødvin fra Cerbaiona, der viser den ekstreme kompromisløshed som hersker på den lille vingård.

Læs mere

Toscansk rødvin fra Cerbaiona, der viser den ekstreme kompromisløshed som hersker på den lille vingård.

Læs mere
    Grammatica Rosso 2020
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Okse
    Simreretter
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Læder

    Læder

    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Viol

    Viol

    Chokolade

    Chokolade

    Urter

    Urter

    Vanilje

    Vanilje

    Druer
    Sangiovese
    Petit Verdot
    Merlot

    Beskrivelse

    Med Grammatica Rosso er de altid kvalitetssøgende folk bag kultvingården Cerbaiona vendt tilbage til vindyrkningens grundlæggende grammatik. Vinen repræsenterer husets ekstreme kompromisløshed først i marken og siden i kælderen, der utvivlsomt har gjort huset til en af de bedste producenter af Sangiovese i Montalcino. Tanken bag husets nye entry level-vin er, at for at skabe de store mesterværker, må man også mestre de basale principper bag. De fade, der ikke finder vej til f.eks. vingårdens mytiske Brunello, sælges derfor ikke fra, men tappes som en ”simpel” Rosso Toscana. 

    Simpel er dog ikke et ord, der giver mening at bruge til at beskrive vinen. Grammatica Rosso er en fremragende indgang til Cerbaionas eftertragtede vinunivers og en vin, der allerede i sin ungdom viser klasse og stor kompleksitet.

    Grammatica Rosso består hovedsageligt af Sangiovese fra Rosso di Montalcino og Brunello di Montalcino-fadene krydret med en smule Petit Verdot og Merlot fra nogle af eksperimenterne på gården. Vinen hverken filtreres eller klares før aftapning og frigives efter godt seks måneder i flasken.

    Her finder du ægte toscansk aroma pakket med hindbær, tobak, hyben, læder, lakrids og blommer. I smagen er der helt klassiske finkornede tanniner fra Sangiovese-druen krydret med urter og frugtsødme fra Petit Verdot og Merlot. Et fornemt match til Ossobuco eller andre intense gryderetter og stort set alt stegt eller grillet kød. Vinen bør serveres ved 14-15 grader og vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 5-10 år.

     

    Læs hele beskrivelsen
    H-Flasker kopi_Edit.jpg
    Produceret af Cerbaiona
    Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt