Cerbaiona M.L. Fioretti - Cerbaiona - Santinovo 2020
Santinovo er det overlegne bevis på at Cabernet Franc i de rette hænder kan skabe fremragende vin i Toscana: Silkeblød vin med mineralsk frugt og kølig aroma.
Læs mereSantinovo er det overlegne bevis på at Cabernet Franc i de rette hænder kan skabe fremragende vin i Toscana: Silkeblød vin med mineralsk frugt og kølig aroma.
Læs mere

Jordbær

Hindbær

Peberfrugt

Chilipeber

Skovbær

Kirsebær

Solbær

Cedertræ

Krydderier
80%
Cabernet Franc20%
Cabernet SauvignonBeskrivelse
Det er den eftertragtede Sangiovese fra Cerbaiona-skråningen hjemme i Montalcino som får mest opmærksomhed, men Matthew Fioretti og vinmager Andrea Balduccis nysgerrighed er simpelthen for stor til ikke også og lege med andre druer.
Santinovo består af 80 % Cabernet Franc og 20 % Cabernet Sauvignon fra en lille parcel ved Borgo Santinovo, nær ved Monterrigioni. Udover nysgerrighed, er en af grundene til at Fiorettes interesse for at lave andre druer en "blot" Sangiovese på Cerbaiona, at de høstes på andre tidspunkter og derfor kan han udnytte det lille vineri på Cerbaiona på bedst mulige måde. Vinen er delvist lagret i et par franske egetræsfade og to små 320 liter Tava-amfora. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning og blot 1320 flasker er tappet af denne vin.
At Cabernet Franc kan levere fremragende vin i Toscana har både Le Macchioles Paleo Rosso bevist i mange år og nu viser Santinovo det i den grad også. Aromaen er på samme tid utrolig intens og kølig, pakket med nuancer af blåbær, ribs, lakrids, mørk chokolade, trøfler, blyantspids og vilde roser. Teksturen i vinen er silkeblød og har de fineste tanniner kombineret med den mørke mineralske frugt pakket med urter. En fantastisk vin, der placerer sig blandt noget af det bedste Cabernet Franc-vine man kan få udenfor Bordeaux og Loire. Vinen kan med fordel dekanteres en time før servering ved 15-16 grader og kan gemmes op til 20 år fra høståret.

