Cerbaiona M.L. Fioretti - Cerbaiona - Santinovo 2020

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Santinovo er det overlegne bevis på at Cabernet Franc i de rette hænder kan skabe fremragende vin i Toscana: Silkeblød vin med mineralsk frugt og kølig aroma.

Læs mere

Santinovo er det overlegne bevis på at Cabernet Franc i de rette hænder kan skabe fremragende vin i Toscana: Silkeblød vin med mineralsk frugt og kølig aroma.

Læs mere
  M.L. Fioretti - Cerbaiona - Santinovo 2020
  645
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Peberfrugt

  Peberfrugt

  Chilipeber

  Chilipeber

  Skovbær

  Skovbær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Druer
  Cabernet Franc
  Cabernet Sauvignon

  Beskrivelse

  Det er den eftertragtede Sangiovese fra Cerbaiona-skråningen hjemme i Montalcino som får mest opmærksomhed, men Matthew Fioretti og vinmager Andrea Balduccis nysgerrighed er simpelthen for stor til ikke også og lege med andre druer.

  Santinovo består af 80 % Cabernet Franc og 20 % Cabernet Sauvignon fra en lille parcel ved Borgo Santinovo, nær ved Monterrigioni. Udover nysgerrighed, er en af grundene til at Fiorettes interesse for at lave andre druer en "blot" Sangiovese på Cerbaiona, at de høstes på andre tidspunkter og derfor kan han udnytte det lille vineri på Cerbaiona på bedst mulige måde. Vinen er delvist lagret i et par franske egetræsfade og to små 320 liter Tava-amfora. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning og blot 1320 flasker er tappet af denne vin.

  At Cabernet Franc kan levere fremragende vin i Toscana har både Le Macchioles Paleo Rosso bevist i mange år og nu viser Santinovo det i den grad også. Aromaen er på samme tid utrolig intens og kølig, pakket med nuancer af blåbær, ribs, lakrids, mørk chokolade, trøfler, blyantspids og vilde roser. Teksturen i vinen er silkeblød og har de fineste tanniner kombineret med den mørke mineralske frugt pakket med urter. En fantastisk vin, der placerer sig blandt noget af det bedste Cabernet Franc-vine man kan få udenfor Bordeaux og Loire. Vinen kan med fordel dekanteres en time før servering ved 15-16 grader og kan gemmes op til 20 år fra høståret.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H-Flasker kopi_Edit.jpg
  Produceret af Cerbaiona
  Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt