Cerbaiona M.L. Fioretti - P.V.D. Rosso 2019

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

M.L. Fioretti-vinene er Fiorettis lille legeplads. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin, der byder på perfekt moden frugt.

Læs mere

M.L. Fioretti-vinene er Fiorettis lille legeplads. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin, der byder på perfekt moden frugt.

Læs mere
    M.L. Fioretti - P.V.D. Rosso 2019
    445
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Lam
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Kirsebær

    Kirsebær

    Viol

    Viol

    Skovbær

    Skovbær

    Blomster

    Blomster

    Figen

    Figen

    Rose

    Rose

    Druer
    Petit Verdot
    Ancellotta

    Beskrivelse

    P.V.D. henviser til Petit Verdot, men faktisk endte denne vin med også og have ca. 40 % Ancellotta-druer i, en drue man kan finde enkelte steder i Toscana, men ellers er mere kendt fra Toscanas nabo mod nordøst – Emilia-Romagna.

    Cerbaiona er selvfølgelig Fiorettis hovedfokus, men han mener kun, man bliver bedre til at lave Sangiovese, hvis man samtidig lader sig inspirere af andre stilarter, druer og terroir. M.L. Fioretti-vinene er hans lille legeplads, hvor han kan prøve sin nysgerrighed af. Denne vin skulle have været en ren Petit Verdot på druer fra Podere Albiano-vingården nær Pienza, men Fioretti endte med at blande den med Ancellotta-druer fra en lille vinmark i Barberino Val d’Elsa.

    Vinen er lagret delvist i de fineste egetræsfade, man kan købe for penge, Baron ’Cult Rouge’, der også bruges af mange af de fineste slotte i Bordeaux og så en enkelt Tava amfora. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin og vinen har et helt andet nærmest luksuriøst præg, man aldrig ville forbinde med en Sangiovese fra Cerbaiona. Den delvise lagring i små barriques fornemmes i vinens aroma, hvor ens tanker først sendes til en dyr kælder i Bordeaux. Her er dog også et særligt urtet og mineralsk præg og duften er præget af bl.a. små mørke bær, te, garrigue, blyantspids, lys tobak, mørk chokolade og créme de cassis. På tungen fornemmes virkelig Fiorettis jagt på perfektion. Smagen bærer præg af den meget strenge selektion af druerne efter høst, da man ikke finder en eneste bismag. Dette er perfekt moden frugt og Ancellotta-druerne er med til at blødgøre den ellers noget mere robuste Petit Verdot.

    Med blot tre fade og en enkelt amfora, så mængderne desværre meget små og Danmark er blot blevet allokeret 120 flasker.

    Læs hele beskrivelsen
    H-Flasker kopi_Edit.jpg
    Produceret af Cerbaiona
    Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt