Cerbaiona M.L. Fioretti - P.V.D. Rosso 2019

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

M.L. Fioretti-vinene er Fiorettis lille legeplads. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin, der byder på perfekt moden frugt.

Læs mere

M.L. Fioretti-vinene er Fiorettis lille legeplads. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin, der byder på perfekt moden frugt.

Læs mere
  M.L. Fioretti - P.V.D. Rosso 2019
  445
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Kirsebær

  Kirsebær

  Viol

  Viol

  Skovbær

  Skovbær

  Blomster

  Blomster

  Figen

  Figen

  Rose

  Rose

  Druer
  Petit Verdot
  Ancellotta

  Beskrivelse

  P.V.D. henviser til Petit Verdot, men faktisk endte denne vin med også og have ca. 40 % Ancellotta-druer i, en drue man kan finde enkelte steder i Toscana, men ellers er mere kendt fra Toscanas nabo mod nordøst – Emilia-Romagna.

  Cerbaiona er selvfølgelig Fiorettis hovedfokus, men han mener kun, man bliver bedre til at lave Sangiovese, hvis man samtidig lader sig inspirere af andre stilarter, druer og terroir. M.L. Fioretti-vinene er hans lille legeplads, hvor han kan prøve sin nysgerrighed af. Denne vin skulle have været en ren Petit Verdot på druer fra Podere Albiano-vingården nær Pienza, men Fioretti endte med at blande den med Ancellotta-druer fra en lille vinmark i Barberino Val d’Elsa.

  Vinen er lagret delvist i de fineste egetræsfade, man kan købe for penge, Baron ’Cult Rouge’, der også bruges af mange af de fineste slotte i Bordeaux og så en enkelt Tava amfora. Bordeaux møder Toscana på den fineste vis i denne vin og vinen har et helt andet nærmest luksuriøst præg, man aldrig ville forbinde med en Sangiovese fra Cerbaiona. Den delvise lagring i små barriques fornemmes i vinens aroma, hvor ens tanker først sendes til en dyr kælder i Bordeaux. Her er dog også et særligt urtet og mineralsk præg og duften er præget af bl.a. små mørke bær, te, garrigue, blyantspids, lys tobak, mørk chokolade og créme de cassis. På tungen fornemmes virkelig Fiorettis jagt på perfektion. Smagen bærer præg af den meget strenge selektion af druerne efter høst, da man ikke finder en eneste bismag. Dette er perfekt moden frugt og Ancellotta-druerne er med til at blødgøre den ellers noget mere robuste Petit Verdot.

  Med blot tre fade og en enkelt amfora, så mængderne desværre meget små og Danmark er blot blevet allokeret 120 flasker.

  Læs hele beskrivelsen
  H-Flasker kopi_Edit.jpg
  Produceret af Cerbaiona
  Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt