Cerbaiona M.L. Fioretti - San Vito Rosso 2019

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Fiorettis San Vito er 100 % Merlot. Aromaen er intens og kølig, pakket med nuancer af blåbær, brombær, lakrids, chokolade, trøfler, blyantspids og syrenbuske.

Læs mere

Fiorettis San Vito er 100 % Merlot. Aromaen er intens og kølig, pakket med nuancer af blåbær, brombær, lakrids, chokolade, trøfler, blyantspids og syrenbuske.

Læs mere
  M.L. Fioretti - San Vito Rosso 2019
  575
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Merlot

  Beskrivelse

  Modsat andre, så har Fioretti bestemt intet imod, at der gennem de sidste 30-40 år er blevet plantet ’internationale’ druer som Merlot udvalgte steder i Toscana. Vine som Masseto og

  Le Macchiole’s Messorio har da også i dag fået kultomdømme og er i dag blandt Toscanas absolut dyreste og mest eftertragtede vine. Fiorettis San Vito er 100 % Merlot fra

  Alberto Turris Podere Albiano ejendom i Val d'Orcia. Udover nysgerrighed, så er en af grundene til at Fiorettes interesse for at lave andre druer end "blot" Sangiovese på Cerbaiona, at de høstes på andre tidspunkter og derfor kan han udnytte det lille vineri på Cerbaiona bedst muligt. Vinen er lagret delvist i de fineste egetræsfade, man kan købe for penge, Baron ’Cult Rouge’, der også bruges af mange af de fineste slotte i Bordeaux og to små 320 liter Tava amfora. Der er ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Bordeaux møder Toscana på fineste vis i denne vin og vinen har et helt andet nærmest luksuriøst præg, man ikke typisk ville forbinde med en Sangiovese fra Cerbaiona. Aromaen er på samme tid utrolig intens og kølig, pakket med nuancer af blåbær, brombær, lakrids, chokolade, trøfler, blyantspids og syrenbuske. Smagen er utrolig imponerende, med en perfekt moden frugt uden den mindste bismag og Merlots polerede tanninger i eftersmagen.

  Blot 2000 flasker laver Fioretti desværre af denne vin på Cerbaiona hvert år, som fordeles blandt ca. 15 udvalgte importører i verden.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H-Flasker kopi_Edit.jpg
  Produceret af Cerbaiona
  Cerbaiona er en af Italiens absolutte kultvingårde. Nora og Diego Molinari skabte i slut 70’erne dette lille sted på blot fire hektar lige uden for Montalcino by. På en meget stejl skråning, dyrkes der her i dag en smule Sangiovese, som er baggrund for en at Italiens mest mytiske vine. Her er igennem tiderne skabt nogle af de mest legendariske vine i Italien. Vine, det altid har været tæt på umulige at få fat i, pga. den meget begrænsede produktion. I dag drives kultvingården af Matthew Fioretti, der har gjort vingården til en ”no point zone” for vinkritikere.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt