Chapoutier - Tournon Shiraz - Shays Flat 2014

Australien
Australien
Victoria

Elegant, cool og trendy vin-stil fra Victoria med brombær og kirsebær i lækker kombination med havana-tobak og lakrids.

Læs mere

Elegant, cool og trendy vin-stil fra Victoria med brombær og kirsebær i lækker kombination med havana-tobak og lakrids.

Læs mere
    Shiraz - Shays Flat 2014
    329
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Lam
    Nordisk køkken
    Ost
    Stærk krydret mad
    Vildt
    Smagsnoter
    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Syrah

    Beskrivelse

    Stilen Michel Chapoutier har lagt for dagen i Shay's Flat er Shiraz med elegante og fine tanniner. "Shay's Flat" er en vinmark i den del af Victoria der hedder Pyrenees. Området er fyldt med høj-kvalitets ”boutique-wineries”, og generelt leverandører af kølig-klima vinstile, som det mere moderne Australien også repræsenterer. Det her er Australsk vin, når det er cool og trendy - modsat den traditionelle ”jammy” og varme stil. Fadlagringen foregår på franske fade i et år og blandes derefter med en lille portion vin, der kun har ligget på ståltank. Dette for at sikre at den rene frugtsmag også spiller en væsentlig rolle. Og mht. til netop frugt så er det især brombær og kirsebær vi mindes om, i ret lækker kombination med Havanna tobak, lakrids og skovens vilde bær.
    Læs hele beskrivelsen
    H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
    Produceret af Tournon M. Chapoutier
    Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
    Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
    Fra victoria området i Australien
    Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt