Château Bois de Rolland Cuvée Prestige 2020

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Bordeaux Supérieur
 • Int. Wine Report
  2019
  2019
  91 Point
 • Vivino.com
  2019
  2019
  4.3 Stjerner

Cuvée Prestige er skabt på den klassiske treenighed: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. En balanceret vin, hvor bløde tanniner og intens smagsrigdom forenes i afstemt harmoni.

Læs mere
 • Int. Wine Report
  2019
  2019
  91 Point
 • Vivino.com
  2019
  2019
  4.3 Stjerner

Cuvée Prestige er skabt på den klassiske treenighed: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. En balanceret vin, hvor bløde tanniner og intens smagsrigdom forenes i afstemt harmoni.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Cuvée Prestige 2020
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 159 kr.

  99
  kr. /stk
  Spar i alt 360 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Peberfrugt

  Peberfrugt

  Druer
  Merlot
  Cabernet Sauvignon
  Cabernet Franc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Cuvée Prestige – populært Vivino-hit

  Fra St. Émilion kommer de blødeste vine fra Bordeaux. Blot et stenkast derfra, nærmere bestemt på det ler- og kalkholdige sydvendte plateau Coubeyrac, kommer denne fuldstændig velstemte Bordeaux Supérieur rødvin skabt af søstrene Audrey og Marion Geromin. Her får du fin kompleksitet, balance og et dejligt afrundet udtryk.

  Søstre står bag

  Ligesom sin berømte nabo mod nordvest drager Château Bois de Rolland Cuvée Prestige fordel af jordbundens rigdom på kalk og ler, hvor de lokale druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc stortrives. Vinene fra højrebredden af Gironde-floden er kendt for deres bløde, runde, smidige og ofte drikkemodne Bordeaux-blends og efterspørgslen er efterhånden så høj på vinene fra de berømte kommuner, at forbrugerne er begyndt at valfarte til naboregionerne, hvor kvaliteten er høj, stilen rammer plet og prisen er venlig.

  Vinslottet Château de Rolland drives i dag af søstrene Geromin – anden generation i familien med fingrene i markens muld. Skønt søstrene kun har drevet vinslottet i nogle år, siden forældrene overdrog dem stafetten, så har stedet historie. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år og dette sætter aftryk på den færdige vin, som har både kompleksitet og dybde.

  Klassisk blend – Supérieur stil

  Cuvée Prestige er en AOC Bordeaux Supérieur, hvilket er et kvalitetsryk op fra de almindelige AOC Bordeaux-rødvine. For at kunne få Bordeaux Supérieur på vinetiketten skal vinen lagre længere (mindst 12 måneder) og vinproduktionen er underlagt en række restriktioner for at sikre den højere kvalitet. Det gælder fx brugen af ældre vinstokke, modningslængden af druerne og lavere høstudbytte. Resultatet er vine, der ikke behøver at ligge 20 år i kælderen for at smage fantastisk, som er frugtvendte i stilen og lige til at nyde.

  Klassisk treenighed

  Cuvée Prestige er lavet på 50 % Merlot, 35 % Cabernet Sauvignon og 15 % Cabernet Franc. En klassisk treenighed, hvor Cabernet Franc har bidraget med elegance, Cabernet Sauvignon har givet vinen struktur, mens Merlot har tilført balance og afrundet vinen.

  Her får du en suveræn Bordeaux i topform. Vinen er mørk og rubinrød i glasset og byder på aromaer af røde frugter, ristede kaffebønder og vanillestrejf fra vinens 12 måneder på træfade. En afrundet og afbalanceret rødvin, hvor blide tanniner og intens smagsrigdom forenes i en perfekt afstemt smagsharmoni. Vinen har en lang finish med krydrede undertoner til slut.

  Perfekt til simreretter og vildt

  Med Cuvée Prestige får du biddet og dybden fra fra Cabernet Sauvignon-druen, men svøbt i Merlot-druens fløjlsbløde klæder. Vinen er en flot ledsager til alle efterårets simreretter, fuglevildt eller en god steg på grillen.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt