Château De Fesles Cabernet Franc - La Chapelle 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  Godt køb
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  91 Point

Fremragende Cabernet Franc med de klassiske karakteriske noter af intense hindbær og kirsebær, der har nydt godt af det kølige klima i Loire.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  Godt køb
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  91 Point

Fremragende Cabernet Franc med de klassiske karakteriske noter af intense hindbær og kirsebær, der har nydt godt af det kølige klima i Loire.

Læs mere
  Cabernet Franc - La Chapelle 2021
  179
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Peberfrugt

  Peberfrugt

  Chilipeber

  Chilipeber

  Skovbær

  Skovbær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Druer
  Cabernet Franc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Cabernet Franc er den mest betydningsfulde røde drue i Loire-regionen, og nært beslægtet med Cabernet Sauvignon. Den modner tidligere en sin ”berømte fætter”, og er bedre egnet til Loires kølige klima hvorfra den udspringer. Der er dog andre signifikante forskelle på disse to – primært den, at Cabernet Franc er stilmæssigt lettere og født med et lavere tanninindhold. Château de Fesles Cabernet Franc besidder druens klassiske karakteristika med intense hindbær- og kirsebær noter, hvilket gør det fristende at påbegynde serveringen til den kølige side. Alt efter serveringstemperatur kan vinen ledsage såvel rødt kød, fugle vildt som bløde oste.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Château de Fesles
  Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt