Château des Fines Roches Châteauneuf-du-Pape - Rouge 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point

Ærkeklassisk Châteauneuf-du-Pape med indtagende noter af modne solbær, espresso, og cedertræ. Generøs og frugtig i smagen med imponerende længde.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point

Ærkeklassisk Châteauneuf-du-Pape med indtagende noter af modne solbær, espresso, og cedertræ. Generøs og frugtig i smagen med imponerende længde.

Læs mere
  Spar 50%
  Châteauneuf-du-Pape - Rouge 2020

  Før 399 kr.

  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Ribs

  Ribs

  Kirsebær

  Kirsebær

  Viol

  Viol

  Druer
  Grenache
  Syrah
  Cinsault
  Mourvèdre

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Traditionsrig familie eventyr

  Skaberne bag denne lækre rødvin er familieforetagende Mousset-Barrot, der er drevet af passion, tradition og en kærlighed til vinproduktion. På en bakke mellem Sorgues og Châteauneuf-du-Pape står slottet Château des Fines Roches stolt med sine eventyrlige tårne, sine sprossede vinduer i en stil inspireret af renæssancen. Selv samme slot pryder smukt etikketen på denne vin, der fremviser de klassiske karaktertræk af en god Châteauneuf-du-Pape.

  Intens og balanceret    

  Vinen består af Grenache, Syrah, Cinsault og Mourvédre med en lille andel Counoise og Muscardin. Eksempelvis bidrager Counoise-druen med en sprød syre og et dejligt pift af hvid pepper i aromaen. Vinen er lagret i hele 12 måneder på franske egetræsfade, der giver vinen et dejlig ristede fadpræg med noter af vanilje, nelliker og søde krydderier. Vinen har også de klassiske Châteaneuf-du-Pape noter som lavendel, hindbær og tobak. Vinen imponerer med sine fine balance mellem frisk frugt- og florale noter, intensitet og finkornede tanniner.

  Glimrende madvin

  Mange mennesker har tradition for at servere Châteauneuf-du-Pape til den tradtionelle julemad. Selvom denne vin vil gå glimrende til det store julebord, så er der et væld af andre retter, som er oplagte at servere vinen til. Med sine kraftige struktur er denne vin særdeles egnet til velmarmormeret oksekød, lammekrone og til kraftige simreretter som boeuf bourguignon og oksehaleragout. Vinen vil med årene udvikle øget kompleksitet.

  Læs hele beskrivelsen
  H - _DSF0024_Edit.jpg
  Produceret af Mousset-Barrot
  Mousset-Barrot er et rigtigt familieforetagende. Ejerne i dag er 3. generation og hedder Catherine Mousset og Robert Barrot. Men det er to kvinder, døtrene Gaelle og Amélie, der driver domainet. Gaelle holder styr på vinmarkerne og Amélie har ansvar for administration, salg og markedsføring. Gaelles mand Frédéric Maillet står for vinene, når de er på kælderstadie.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt