Château Des Jacques Morgon - Côte du Py 2021
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais
Fyldig og frisk vin med rig, frodig palet og dybe aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element fra vulkanjorden.
Læs mereFyldig og frisk vin med rig, frodig palet og dybe aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element fra vulkanjorden.
Læs mere
339
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Druer
Gamay
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Marken ligger på den berømte Côte du Puy - en tidligere vulkan, som ligger umiddelbart op af Morgon by. Den geologiske oprindelse og kompositionen af jordbunden er ret så anderledes end i Côte d'Or, og netop derfor er røde Beaujolais-vine altid lavet på Gamay-druen, ikke Pinot Noir som i resten af Bourgogne. Jordbunden og terroir'et i "Côte de Puy" er bestående mest af blå vulkan jord, sand og en smule ler, på et fundament af 150 millioner år gammel granit. Det er det, der er med til at give vinen en ganske dyb farve. Druerne håndplukkes, hvorefter de af-stilkes. Vinen gærer i lukkede kar og gennemgår "pump-over-teknik", hvor efter den lagrer 10 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 50 % er nye fade. Flot farve og dybe insisterende aromaer af solmodne jordbær, mørke kirsebær og et spændende lidt brændt element, som stammer fra vulkan jorden. Paletten er rig, nærmest frodig og tanninerne er velformede, harmoniske og imponerende. Fyldig frisk og lidt kødfuld vin med masser af flot frugt. Vinen kan med fordel serveres let kølig.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Château des Jacques
Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais. Château des Jacques’ tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, har formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hæve kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine.