Château Des Jacques Moulin-à-Vent - Le Moulin 2021
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais
Delikat, fyldig med flot rank struktur og tannin og nærmest fed i teksturen. Med sin flotte friske frugt kan vinen udvikle sig med årene, der vil bløde vinens kanter op.
Læs mereDelikat, fyldig med flot rank struktur og tannin og nærmest fed i teksturen. Med sin flotte friske frugt kan vinen udvikle sig med årene, der vil bløde vinens kanter op.
Læs mere
429
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Fransk landkøkken
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Druer
Gamay
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Beaujolais-vin bærer typisk et terroir-præg af granit og skifer. Også Château des Jacques’ Cru Beaujolais Moulin-a-Vent, som ofte omtales som "Kongen af Beaujolais". Udelukkende lavet på Gamay-druer, som det forskrives for appellationen, er dette en lys og alligevel robust og fyldig Beaujolais-vin med stort gemme- og udviklingspotentiale. Den er fremstillet efter klassisk burgundisk vinifikationsmetode. Kun en del af druerne er afstilkede under gæringen, hvilket er med til at give vinen rank struktur og tannin. Efterfølgende er vinen fadlagret 6 måneder. Tanninerne er igen det, der gør vinen så potentiel til yderlig udvikling over 10 år. Château des Jacques Cru Beaujolais Moulin-a-Vent er kødfuld, men delikat, og af en Beaujolais at være, er den nærmest fed i tekstur, og vil kunne udvikle sig mere end nogen anden Cru i Beaujolais. Den flotte, friske frugt vil lade sig bevare, mens vinens kanter vil bløde op år for år.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Château des Jacques
Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais. Château des Jacques’ tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, har formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hæve kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine.