Château du Bergey Cuvée Tradition 2022

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Fronsac
 • Int. Wine Report
  2019
  2019
  93 Point
 • Vivino
  2019
  2019
  4.3 Point

Brillerende Merlot-blend Fronsac, der byder på kompleksitet, struktur og balanceret smag med friske jordbær, afrundede tanniner og en lang afslutning.

Læs mere
 • Int. Wine Report
  2019
  2019
  93 Point
 • Vivino
  2019
  2019
  4.3 Point

Brillerende Merlot-blend Fronsac, der byder på kompleksitet, struktur og balanceret smag med friske jordbær, afrundede tanniner og en lang afslutning.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Cuvée Tradition 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

89
kr. /stk
Spar i alt 300 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Lam
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Druer
Merlot

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Château du Bergey – en skjult juvel

I hjertet af den lille 1000 hektar store appellation Fronsac, der befinder sig på bredden af Dordogne-floden ligger Château du Bergey som en skjult juvel. Her i de ler- og kalkholdige jorde og langs den mineralholdige flod har Merlot-druen fundet perfekte betingelser til at skabe druer med høj, vibrerende syre. Det bakkede landskab her i Fronsac omtales somme tider som Toscana i Bordeaux, og med det bakkede landskab under sig, er det nemt at forstå hvorfor.

Manden bag Châteauet

Vinmageren bag Château du Bergey er Olivier Goujon, hvis filosofi er, at 90% af magien foregår marken – ikke i kælderen. Da han fik fuld kontrol over vinslottet, blev intet overladt til tilfældighederne. Han sluttede han sig til en gruppe producenter, der praktiserer bæredygtigt landbrug. De bruger deres egne vejrstationer til at analysere sandsynligheden for varme og regn for at afgøre, om de skal reagere med behandlinger af vinstokken. Høsten udføres med maskine, hvilket sætter ham i stand til at få høstet alt om natten og undgå sprækkede druer eller pre-gæring. De allerede kølige druer gør det også muligt for ham at macerere (udtrækning af farve- og smagsstoffer) druerne i en hel uge, før gæringen begynder.

Balanceret Merlot

Vinen er skabt på 100% Merlot, som er druen, der for alvor brillerer her. Vinene fra Fronsac er kendt for deres fremtrædende karakter, kompleksitet og kraft med noter af røde bær, peber og krydderi. Også her får du en rødvin pakket med friske jordbær, god struktur og en balanceret vin understøttet af præcise, men afrundede tanniner og en lang afslutning.

Perfekt til god mad

Selvom Château du Bergey spiller med musklerne, kan vinen sagtens nydes nu. Den kan også gemmes i kælderen i 6-8 år, hvor tanniner bliver mere bløde, og frugten mere dyb. En oplagt ledsager til mørt oksekød, simreretter og andre retter med lidt dybde.

 

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt