Château du Vieux Marronnier Château du Vieux Marronnier 2021

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Côtes de Bourg

Prisvindende rød Bordeaux fra højrebredden med indsmigrende noter af solbær og mørk chokolade.

Læs mere

Prisvindende rød Bordeaux fra højrebredden med indsmigrende noter af solbær og mørk chokolade.

Læs mere
  • Sustainable
Mængde
pris
Château du Vieux Marronnier 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 99 kr.

59
kr. /stk
Spar i alt 240 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Kalv
Lam
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Merlot
Cabernet Sauvignon

Beskrivelse

Under kastanjetræets opsyn

Vinens navn betyder "Châteauet ved det gamle kastanjetræ." Det 200 år gamle kastanjetræ står majestætisk midt i vinmarkerne og overser hele ejendommen. Vinmager, Delphine Faure, er en fortaler for vigtigheden af biodiversitet i marken, og huset kan i dag bryste sig af at være certificeret under den franske bæredygtighedsorgan Haute Valeur Environmentale (HVE).

Côtes de Bourg

Côtes de Bourg i Bordeaux tilbyder vine, der virkelig præsentere værdi for pengene. Der er stigende fokus på dyrkning af kvalitetsvine i Côtes de Bourg, og Château du Vieux Marroniers er et stærkt eksempel på kommunens store potentiale. Vinen har vundet hele 3 guldmedaljer fra Berliner Wein Trophy, Elle A Table og 70 Millions de degustateurs. 

Kommunen ligger på højrebredden i Bordeaux og ligger ofte i skyggen af mere prestigefyldte kommuner som Saint-Emilion og Pomerol. Ikke desto mindre, så har Côtes de Bourg en rig og kompleks mosaik af jordbunde, der sikrer at druerne Merlot og Cabernet Sauvignon kan stortrives.

Merlot og Cabernet

Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 45 år hvilket, sikrer både Merlot og Cabernet Sauvignon druer med god koncentration og dybde. Efter høst koldmacerer vinen og gærer efterfølgende i ståltanke. Dernæst lagre vinen i hele 12 måneder i franske barriques. Vinen er baseret på 60% Merlot, der giver vinen en fløjlsblød struktur med noter af vilde jordbær, moden brombær og viol. De resterende 40% er Cabernet Sauvignon, der giver vinen struktur og noter af solbær og granit.

Perfekt til kød

I glasset har vinen en fokuseret og frugtdreven smag, præget af et flot mineralsk-islæt. Eftersmagen byder på subtile lakridsnoter med en twist af amarena kirsebær, sort te og mørk chokolade. Vinen er en oplagt ledsager til det franske landkøkken eller til en god bøf. Vinen har godt af at blive dekanteret en time før servering.

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt