Chono Carmenère 2021

Chile
Chile
Colchagua Valley
 • VinAvisen
  2015
  2015
  5 Stjerner
 • Decanter
  2012
  2012
  Sølv
 • Int. Wine Challenge
  2012
  2012
  Anbefalet

Kompleks, elegant og rank vin med intens bouquet af bær, krydderier og vanille. Flot velafbalanceret vin med skønne, bløde tanniner.

Læs mere
 • VinAvisen
  2015
  2015
  5 Stjerner
 • Decanter
  2012
  2012
  Sølv
 • Int. Wine Challenge
  2012
  2012
  Anbefalet

Kompleks, elegant og rank vin med intens bouquet af bær, krydderier og vanille. Flot velafbalanceret vin med skønne, bløde tanniner.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
Carmenère 2021
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Okse
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Blomme

Blomme

Varme krydderier

Varme krydderier

Vanilje

Vanilje

Krydderier

Krydderier

Druer
Carménère

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Enkeltmarksvin lavet på ren Carménère, hvor vinmarkerne er klassificeret som Andes. Druerne til vinen bliver håndplukket, for at sikre den høje kvalitet. Det foregår i midten af maj hvor tanninerne er perfekt modnede. Vinen gennemgår koldmaceration i 5 dage, med pump-over teknik, den totale macerationstid er 24 dage. 60 % af vinen lægges herefter på franske og amerikanske egetræsfade i 12 måneder, de restende 40 % af vinen ligger på ståltank for at bevare den friske frugt i vinen. Efter blended af vinen er foretaget ligger vinen 3 måneder på flaske inden den frigives til salg. Vinen har en flot dybrød farve og en intens bouquet af bær, krydderier og vanille fra fadlagringen. Vinen er kompleks, velbalanceret med bløde tanniner. Meget elegant og rank vin.
Læs hele beskrivelsen
H - Chono - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Chono
Manden bag Chono er Juan Sutil, en af de mest betydningsfulde personer i Chiles landbrugsektor, der skabte en blomstrende forretning indenfor landbrugsmaskiner, frugt og nødder – og vin. Juan Sutil var en af de tre personer der skabte Top Wine Chile sammen med danskeren Søren Axelsen. Sutil Family Wines overtog Chono i slutningen af 2013 fra Geo wines. Den oprindelige idé til Chono blev skabt af Alvoro Espinoza, i 2004. Alvoro Espinoza er en af de mest anerkendte Winemakere i Chile. Hans speciale er at omlægge vinproduktionen til økologisk produktion og han har med det formål, været tilknyttet en lang række forskellige vinhuse i Chile også Banfi’s chilenske hus, Emiliana. Chile har måske haft et ry for at skabe ekstremt populære vine, der henvender sig til rigtig mange vindrikkeres smag, men hvor smagsvariationen ikke er overvældende. Chono har valgt at fokusere mere på at frembringe det ypperste en drue kan præstere hvis den bliver plantet i det rette terroir. Så her er der tale om kvalitetsvine fra nogle mindre kendte, dog absolut interessante områder fra Elqui i nord til Cauquenes (et subområde af Maule) i syd. Alle vinene fra Chono er enkeltmarksvine.
Fra <a href="/sog/?q=Colchagua Valley">colchagua valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra colchagua valley området i Chile
Området er i dag ganske ukendt udenfor Chile, men flere og flere topproducenter er startet vinproduktion i dette område. Mange sammenligner Colchagua med Napa Valley i Californien. Her er frodigt og varmt, og en kølig brise fra Stillehavet kommer ind over området om aftenen. Her er ideelle forhold til vinproduktion.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt