Chono Syrah 2019

Chile
Chile
Limari Valley
 • Din Vin Guide
  2018
  2018
  91 Point
 • Int. Wine Challenge
  2012
  2012
  Recommended

Enkeltmarksvin lavet på ren Syrah med stor personlighed og elegance! Velsmagende og kompleks med god fylde, bløde tanniner og masser af frugt.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2018
  2018
  91 Point
 • Int. Wine Challenge
  2012
  2012
  Recommended

Enkeltmarksvin lavet på ren Syrah med stor personlighed og elegance! Velsmagende og kompleks med god fylde, bløde tanniner og masser af frugt.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
Syrah 2019
189
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Okse
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Enkeltmarksvin lavet på ren Syrah, hvor vinmarkerne er klassificeret som Andes. 10 % af druerne kommer fra området Limari, som bidrager med mere aroma og kompleksitet til vinen. Druerne til vinen bliver håndplukket, for at sikre den høje kvalitet. Det foregår i midten af maj hvor tanninerne er perfekt modnede og søde. Vinen gennemgår koldmaceration i 4 dage, med pump-over teknik, den totale macerationstid er 3 uger. 25 % af vinen lægges herefter på franske og amerikanske egetræsfade i 5-6 måneder, de restende 75 % af vinen ligger på ståltank for at bevare den friske frugt i vinen. Vinen har en flot dybrød farve og en krydret bouquet af røde og solmodne bær og en svag antydning af tjære. Vinen er kompleks, velbalanceret med bløde tanniner. En vin med stor personlighed og elegance.
Læs hele beskrivelsen
H - Chono - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Chono
Manden bag Chono er Juan Sutil, en af de mest betydningsfulde personer i Chiles landbrugsektor, der skabte en blomstrende forretning indenfor landbrugsmaskiner, frugt og nødder – og vin. Juan Sutil var en af de tre personer der skabte Top Wine Chile sammen med danskeren Søren Axelsen. Sutil Family Wines overtog Chono i slutningen af 2013 fra Geo wines. Den oprindelige idé til Chono blev skabt af Alvoro Espinoza, i 2004. Alvoro Espinoza er en af de mest anerkendte Winemakere i Chile. Hans speciale er at omlægge vinproduktionen til økologisk produktion og han har med det formål, været tilknyttet en lang række forskellige vinhuse i Chile også Banfi’s chilenske hus, Emiliana. Chile har måske haft et ry for at skabe ekstremt populære vine, der henvender sig til rigtig mange vindrikkeres smag, men hvor smagsvariationen ikke er overvældende. Chono har valgt at fokusere mere på at frembringe det ypperste en drue kan præstere hvis den bliver plantet i det rette terroir. Så her er der tale om kvalitetsvine fra nogle mindre kendte, dog absolut interessante områder fra Elqui i nord til Cauquenes (et subområde af Maule) i syd. Alle vinene fra Chono er enkeltmarksvine.
Fra <a href="/sog/?q=Limari Valley">limari valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra limari valley området i Chile
Limari er et af de nordligste vinområde i Chile. Limari er nærmest en ørken med en nedbørsmængde på 80- 100 mm regn om året. Klimaet er perfekt til hvidvins druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Pinot Noir-druen har også perfekte vækstbetingelser i Limari på grund af en tåge der driver ind fra Stillehavet hver morgen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt