Clos De Caveau Vacqueyras - Lao Muse 2017

Frankrig
Frankrig
Rhône
Vacqueyras

Enestående vin med imponerende finesse og forførende bouquet. Smagen er massiv med forbløffende kompleksitet, perfekt afrundede tanniner og masser af smagsrigdom.

Læs mere

Enestående vin med imponerende finesse og forførende bouquet. Smagen er massiv med forbløffende kompleksitet, perfekt afrundede tanniner og masser af smagsrigdom.

Læs mere
  • Ecological
Vacqueyras - Lao Muse 2017
549
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Okse
Ost
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Beskrivelse

Vinens navn ’Lao Muse’ er det gamle provencalske skriv ”là haut, on s’amuse” (deroppe, har vi det sjovt) og refererer netop til øverste del af bjerget, hvor druerne til denne kongevin kommer fra. En enestående vin og helt unik for Vacqueyras-området. Vinen skabes på håndhøstede og yderst selekterede økologiske Grenache og Syrah-druer fra markerne, der støder op til Le Clos de Caveau i hjertet af Vacqueyras-området. Druerne kommer fra øverste del af bjerget, hvor jordbunden er unik og soleksponeringen er optimal. Vinen excellerer med sin dybe sort-lilla farve, der er kendetegnet ved aromaer af brombærlikør, antydninger af sorte kirsebær, vanille, kakao og brændte kaffebønder, der smelter sammen i en forførende bouquet. Smagen er meget massiv og kompleks med en finesse, som imponerer. Vinen slutter perfekt afbalanceret med afrundede tanniner. En forbløffende kompleksitet og en spændende smagsnuance, der hele tiden afslører flere overraskelser og mere rigdom. Vinen bør dekanteres, gerne et par timer før servering.
Læs hele beskrivelsen
H_6DS_7663_Edit.jpg
Produceret af Clos de Caveau
Clos de Caveau ligger i det maleriske Vacqueyras i Rhône-regionen. Stedet ejes af Henri Bungener, der gennem 30 år har skabt unikke vine, og som virkelig har sat dette spændende hus og dets vine på verdenskortet. Henri Bungener overtog Clos de Caveau fra sin far i 1994. Faderen var en af de første vinavlere i den sydlige del af Rhône-dalen, der transformerede sit vinbrug efter økologiske principper, og siden 1989 har Clos de Caveau været økologisk certificeret. Vinmarkerne hos Clos de Caveau er blandt de højest beliggende i Vacqueyras, og et utal af forskellige jordbundsarter i området gør vinavl interessant og udfordrende. Clos de Caveau har 13 ha vinmarker i Vacqueyras samt 8 ha skov, der nærmest omgrænser hele stedet. Vinene fra Clos de Caveau er unikke, karakterfulde og gennemførte. Her er intet overladt til tilfældigheder.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt