Colle Sori Appassimento - Edizione Limitata 2021

Italien
Italien
Puglia
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2020
  2020

Imødekommende rødvin i Amarone-stil med silkebløde tanniner, dyb frugtsmag og en næsten kærtegnende fylde. En pragtfuld rødvin, der leverer en harmonisk helhedsoplevelse.

Læs mere
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2020
  2020

Imødekommende rødvin i Amarone-stil med silkebløde tanniner, dyb frugtsmag og en næsten kærtegnende fylde. En pragtfuld rødvin, der leverer en harmonisk helhedsoplevelse.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Appassimento - Edizione Limitata 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 119 kr.

  79
  kr. /stk
  Spar i alt 240 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Solbær

  Solbær

  Timian

  Timian

  Kanel

  Kanel

  Brombær

  Brombær

  Rose

  Rose

  Hindbær

  Hindbær

  Menthol

  Menthol

  Druer
  Merlot
  Montepulciano
  Negroamaro

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Syditaliensk Vivino-hit

  Colle Sori er en vaskeægte Appassimento fra det sydlige Puglien. Her får du Syditaliens smukke svar på de berømte Veneto-vine Amarone og Ripasso i en næsten syndig og imødekommende stil. Vinen har al den saft, kraft og sødme, man kunne drømme om, og minder utrolig meget om de klassiske italienere.

  Puglien er et mekka for de populære Appassimento-vinene, som vi her i Danmark har svært ved at få nok af. Her i den italienske støvlehæl nyder druerne godt af de varme temperaturer, hyppige regnbyger året rundt og de lune briser sydfra i sommerhalvåret.

  Appassimento i sydlig stil

  Appassimento er det italienske udtryk for at ’visne’ og henviser til den tørringsproces, som druerne undergår for at få den helt særlige smag og stil, som kendetegner de italienske klassikere. I begyndelsen af oktober, når druerne er perfekt modnede starter tørringsprocessen. Her skæres stilken, mens druerne endnu sidder til tørring på stokken 15 dage, inden de håndhøstes. I dette tidsrum mister druerne halvdelen af deres væske, men det er til gengæld også det, der giver vinen sin koncentrerede smag af modne frugter, blommer og rosiner. Herefter presses druerne og gærer på druekvas og -skaller for at give farve og smag til den færdige vin. Efter gæring lagrer vinen i fade i 3-4 måneder for at afrunde vinen og tilføre noter af vanilje og krydderi fra træet.

  Resultatet er en rødvin i Amarone-stil med silkebløde tanniner, dyb frugtsmag og en næsten kærtegnende fylde. I glasset har vinen en dyb rubinrød farve, mens bouqueten byder på krydderier, chokolade og vaniljenoter fra opholdet på fad. En pragtfuld rødvin, der leverer en harmonisk helhedsoplevelse med god længde og dyb smagsrigdom.

  Perfekt til stegt and og vildt

  Colle Sori er med sin saft, kraft og sødme en oplagt vin til julemiddagen (når vi rammer december) og retter med grillet kød året rundt. Nyd vinen til ovnstegt andesteg med rødkål og kartofler, til fuglevildt med svampe eller helt i sig selv en kold vinteraften.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt