Contea di Castiglione Barolo 2019

Italien
Italien
Piemonte
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  18 Point
 • Gastromand
  2017
  2017

Klassisk lys Barolo med klassiske noter af tørrede urter, kirsebær og høloft. Fin mineralitet og rigtig god balance.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  18 Point
 • Gastromand
  2017
  2017

Klassisk lys Barolo med klassiske noter af tørrede urter, kirsebær og høloft. Fin mineralitet og rigtig god balance.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Barolo 2019
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 259 kr.

  179
  kr. /stk
  Spar i alt 480 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Ost
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Fra det maleriske og dragende Piemonte kommer nogle af de bedste italienske rødvine, som denne stilrene Barolo. En elegant og rank vin lavet i en dejlig tilgængelig stil med tiltalende tørrede, røde bærfrugter og en harmonisk elegant smag. Her får du en gedigen Barolo, der er skabt med umiddelbar nydelse for øje og derfor ikke er så stringent og kompleks som de dyrere varianter.

  Moderne klassiker

  Contea di Castiglione er en klassisk Barolo fra Piemonte. Piemonte er en af de absolut mest interessante regioner i Italien, der med sin smukke beliggenhed ved foden af Alperne betyder "ved foden af bjergene". Nebbiolo er kendt som kongedruen og udgør sjælen i de store, komplekse og mageløse Baroloer. Druen er kraftig, frugtrig og aromatisk, men vanskelig at dyrke, hvorfor man også sjældent ser druen uden for sit foretrukne hjemsted i Piemonte.

  Der er flere skoler indenfor Barolo mellem traditionalister og modernister, og Contea di Castiglione er med sin bløde tannin en flot repræsentant for den moderne tradition, hvor gæringstiden er kortere. Det giver en rødvin med mere frugtdreven karakter, som er drikkemoden tidligere, end den traditionelle version. Derfor ligger vinen også i et lavere og mere attraktivt prisleje, end de eftertragtede vine ellers ligger i.

  Harmonisk og frugtrig

  Druerne til denne dejlige Barolo dyrkes på Langhe-bakkerne omkring byen Barolo i det sydlige Piemonte. Druerne er håndhøstet, og i kælderen ligger mosten fra druerne i 12 dage i kontakt med drueskindet. Herefter gæres mosten på ståltanke, hvorefter vinen lagres 3 år i 500-liters fade af slaviske egefade.

  Contea di Castiglione har en flot rubinrød farve med friske orange reflekser. Vinen har en kompleks næse af blomme, morbær og moden jordbær med et strejf af kanel og blomster. Smagen er harmonisk med et væld af røde bær, silketekstur og en dejlig lang, tør afslutning. Fadlagringen har afrundet vinen og udblødt tanninen, så der er opstået balance mellem frugten og de faste, modne tanniner. Resultatet er en klassisk lys Barolo med klassiske noter af tørrede urter, kirsebær og høloft. Fin mineralitet og rigtig god balance.

  Perfekt til vinterhalvårets simreretter

  Med Contea di Castiglione får du en vin, der flot ledsager vinterhalvårets kødretter af lam, kalv og mørkt fjerkræ så vel som sommerens grill-retter. En flot favorit til det traditionelle danske køkken.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt