Corto Loto Appassimento - Edizione Limitata 2021

Italien
Italien
Puglia

Flot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.

Læs mere

Flot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.

Læs mere
  Appassimento - Edizione Limitata 2021
  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Rose

  Rose

  Skovbær

  Skovbær

  Solbær

  Solbær

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Timian

  Timian

  Kanel

  Kanel

  Brombær

  Brombær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Menthol

  Menthol

  Druer
  Lambrusco Grasparossa
  Montepulciano
  Negroamaro

  Beskrivelse

  Corte Loto er alt det, man forbinder med en syditaliensk Appassimento: Her får du kraft, saft og fint afstemt sødme i rendyrket Amarone-stil. Vinen skabes i Italiens hæl Puglien, hvor mange af de populære Appassimento-vine, der er blevet så populære herhjemme, kommer fra. Druesammensætningen er Lambrusco Grasparossa, Montelpulciano og Negroamaro. Her i Puglien nyder druerne godt af de varme temperaturer, de regelmæssige regnbyger og de lune briser sydfra i sommerhalvåret. Optimale betingelser til at modne druerne til perfektion.

  Appassimento betyder ’at visne’ og henviser til den tørringsproces, som druerne undergår for at få den koncentrerede smag med blommer og rosiner, som kendetegner denne italienske vintype. Tørringsprocessen begynder i oktober, når druerne har opnået perfekt modenhed. Stilken skæres, mens druen endnu sidder på stokken. Efter to uger håndhøstes druerne og druerne presses og gærer herefter på druekvas og skaller. Den koncentrerede most lagres 3-4 måneder, hvilket afrunder vinen og giver fine vaniljetoner til vinen.

  Corte Loto Appassimento fremstår dyb rubinrød i glasset med fine noter af krydderier, chokolade og vanilje i næsen. I smagen har vinen dybde, fine lag af mørke frugter og silkebløde tanniner. En flot balanceret smagsoplevelse, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå i Veneto. Server vinen til sommerhalvårets grillede kød eller efterårs- og vinterhalvårets retter med stegt and, fuglevildt samt de tungere gryde- og stegeretter.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt