Corto Loto Appassimento - Edizione Limitata 2021

Italien
Italien
Puglia

Flot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.

Læs mere

Flot, balanceret Appassimento, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå. Her får du saft, kraft og silkebløde tanniner.

Læs mere
    Appassimento - Edizione Limitata 2021
    149
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Rose

    Rose

    Skovbær

    Skovbær

    Solbær

    Solbær

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Timian

    Timian

    Kanel

    Kanel

    Brombær

    Brombær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Menthol

    Menthol

    Druer
    Lambrusco Grasparossa
    Montepulciano
    Negroamaro

    Beskrivelse

    Corte Loto er alt det, man forbinder med en syditaliensk Appassimento: Her får du kraft, saft og fint afstemt sødme i rendyrket Amarone-stil. Vinen skabes i Italiens hæl Puglien, hvor mange af de populære Appassimento-vine, der er blevet så populære herhjemme, kommer fra. Druesammensætningen er Lambrusco Grasparossa, Montelpulciano og Negroamaro. Her i Puglien nyder druerne godt af de varme temperaturer, de regelmæssige regnbyger og de lune briser sydfra i sommerhalvåret. Optimale betingelser til at modne druerne til perfektion.

    Appassimento betyder ’at visne’ og henviser til den tørringsproces, som druerne undergår for at få den koncentrerede smag med blommer og rosiner, som kendetegner denne italienske vintype. Tørringsprocessen begynder i oktober, når druerne har opnået perfekt modenhed. Stilken skæres, mens druen endnu sidder på stokken. Efter to uger håndhøstes druerne og druerne presses og gærer herefter på druekvas og skaller. Den koncentrerede most lagres 3-4 måneder, hvilket afrunder vinen og giver fine vaniljetoner til vinen.

    Corte Loto Appassimento fremstår dyb rubinrød i glasset med fine noter af krydderier, chokolade og vanilje i næsen. I smagen har vinen dybde, fine lag af mørke frugter og silkebløde tanniner. En flot balanceret smagsoplevelse, der giver påmindelser om de klassiske Ripasso- og Amarone-vine nordpå i Veneto. Server vinen til sommerhalvårets grillede kød eller efterårs- og vinterhalvårets retter med stegt and, fuglevildt samt de tungere gryde- og stegeretter.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt